sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kummallinen päivä

Tänään oli sellainen päivä, ettei aamulla herätessä voinut arvata, mihin päivän aikana päätyy.

Olimme viikonlopun suvilalla. Lähdimme sieltä heti aamulla ja kävimme kylpylöimässä. Suosittelen kaikille, jotka haluavat kylpylöidä omassa rauhassa Kasnäsin kylpylää. Meidän lisäksemme siellä oli pitkään vain yksi perhe, sitten tuli muutama lisää. Meillä oli altaat pitkään omassa käytössä.

Kun lähdimme kotia kohti, meillä kaikilla oli nälkä. Googlailimme kaikkia matkanvarren paikkaseutuja ja yritimme löytää jotain kivaa ravintolaa. Lopulta päätimme koukata Perniön Mathildedaliin ja siellä Ruukin Krouviin. Siellä oli hyvää ruokaa, ravintola oli ihan täynnä. Sieltä alkoi seikkailu.

Ravintolassa meille tuli puhumaan vanhempi setä, joka houkutteli meidät ruuan jälkeen tutustumaan veneeseensä. Olipa seikkailu.

Shalom, siis vene, on muotoilultaan varsin uniikki. Sukkulanmuotoinen vene. Se kulkee aurinkoenergialla. Se on rakenteltaan hyvin kevyt, lähes uppoamaton. Veneen omistaja on keksijäluonne. Olipa kummallinen seikkailu!  Me kävimme veneessä sisällä kierroksella. Sen ekologisuus ja muotoilu tekivät syvän vaikutuksen.
Ohjaamo, ruokapöytä, oleskelu, kaikki samassa.


Harmaa- ja mustaveden käsittely. Laivalla oleva vesi käytetään siis moneen kertaan. Se puhdistetaan anaerobisilla ja aerobisilla mikrobeilla.


Ikkunaluukku veneen pohjassa, sieltä pääsee uimaan. Luukku sijaitsee (tulevassa) saunassa.


Saunaa.


Aurinkopaneelit ovat nyt lumen alla, kesäkaudella ne riittävät veneen ainoaksi energianlähteeksi. Talvella lisänä on sähköä tarvittaessa ja pellettitakka lämmön tuojana.Vielä viimeinen silmäys.

Mathildedal on mainio matkailukohde. 14.5.2016 on kuulemma jonkinlaiset veneilykauden avajaiset. Täältä löytyy muuta tapahtumakalenteria.2 kommenttia:

  1. Onpa erikoinen alus! Tuollaiset päivät, jolloin ei tiedä mitä tulee tapahtumaan, ovat virkistäviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On. Visiitti oli todella odottamaton ja vähän "surreal".

      Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!