tiistai 10. toukokuuta 2016

Lattiahommia

Betonilattiaisen huoneen remppa on seissyt melkein koko talven. Meillä oli talven ajan ekovillasäkit pinottuina seinän viereen eristeeksi. Mies alkoi huoneen purkamisen jatko-osan nyt viikonloppuna.

Huoneesta on purettu pinnasta lähtien:

 • muovimatto
 • lastulevy
 • villat
 • puru-kuonakiviseos
 • tervapaperi
 • bitumi
 • betoni


Nyt ollaan periaatteessa menossa betoninpurkuvaiheessa, sen alla on kostea hiekka, jonka alla on tiilikaukalo. Purun syy on siis se, että hiekka on aina kosteaa kun se on hirsiseinää vasten, kostea hiekka ja betoni pilaavat hirren.

Purkaminen on aika fyysisesti rankkaa. Hiekkaa ja betonia lapataan ikkunasta kourua pitkin kottikärryyn. Haaste on se, että mitä syvemmälle kaivaa, sen korkeammalla ikkuna on. Homma etenee hitaasti.Puruvaiheessa minä lapioin ja mies kantoi. Puru oli ihan kuivaa ja raikkaantuoksuista.Tässä betoni+bitumipinta. 


Seinien hirret on huolella suojattu tervapaperilla.


Uuni lepää betonikakun päällä.


Kuvassa etualalla bitumikerros, takana betoni.


6 kommenttia:

 1. No on teillä homma! Huh, tsemppiä! Millä te hajotatte tuota betonia/bitumia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies hakkaa varmaan rautakangella ja lapiolla. Toistaiseksi se on murentunut aika helposti.

   Poista
 2. Onhan homma ja hitsi miten turhaa, kun olis vaan aiemmin jätetty tekemättä! Ystävillä on kans 1800-luvulta oleva isohko talo, johon on valettu 70-luvulla betoni koko alalle. Talo on homeessa ja päätyivät rakentamaan uuden, vanha pelastetaan joskun myöhemmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ONNEKSI toi on yksi pienimmistä huoneista. Ymmärrän, että koko talo jää, jos ala on iso. Kyllä toi käsipelillä vie aikaa.

   Poista
 3. Onneksi kyse on pienestä huoneesta, kauhea homma tuossa on siltikin. Me ollaan hakattu lekalla ja rautakangella kellarin betonilattiaa rikki, alaa on n.100neliötä, työ tuntuu loppumattomalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein tajunnut tota homman laajuutta. Tota HIEKKAA on enemmän kuin saharassa, se ei lopu koskaan.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!