lauantai 5. marraskuuta 2016

Mitäs meillä on hommailtu?

En ole kadonnut mihinkään. Koiravauvanpallero vie aika paljon aikaa ja syksyt ovat kiireisiä. Auto oli viime keväänä seitsemän viikkoa korjaamolla. Nyt on ollut kaksi viikkoa. Voin kertoa, että ison perheen elämä monimutkaistuu kummasti ilman autoa.Koiravauvanpallerosta on tullut sohvaperuna.

Remonttirintamalla mies siis lapioi kesällä aikuisten tulevan työhuoneen lattian alta kaiken hiekan pois ja rakensi uuden lattian ja asensi huoneeseen naapureilta saadun oven.


Naapureilta saatu ovi, mutta kuten kuvasta näkyy, ympäristölle ei ole tapahtunut mitään.


Aikuisten työhuoneen katto on purkamatta, siis koolaukset lähtevät. Pinkopahvi saattaa jäädä.


"Vikassa huoneessa", joka on siis maalien ja avaamattomien muuttolaatikoiden huone, olemme yritäneet saada roskaa ja turhaa tavaraa ulos talosta. Mies rakensi keittiöön maalikaapin. Miksi keittiöön, no siksi kun maalien pitää olla lämpimässä eli ei voida säilyttää missään ulkona. Maalikaappi on väliaikaisratkaisu, katsotaan mihin nurkka käytetään myöhemmin. Mies on purkanut vikan huoneen katon lähes kokonaan ja ulkoseinän lastulevyt. Meillä on ajatuksena, että siivotaan huone nyt sellaisenaan, remontoidaan sitten joskus ja siitä tulee jo tänä talvena meidän TV-huone, muovimattoineen ja osittaisine lastulevyineen.


Vikan huoneen kattokoolauksista on enää puolet purkamatta.


Maalikaappi keittiön nurkassa. Ovi on siis meidän makkarin kaapiston ovien sisko, siitä puuttui yläkaapin ovi ja me sitten tylysti katkaistiin karmi pelkäksi alakaapiksi. Ovi on kaunis ja keittiössä oli vähän hukkanurkka.


Meillä on noita maaleja aika paljon. Ulkomaalit muunmuassa.Ensi viikolla meille tulee sähkömies! Lapset saavat vihdoin valoa, ja saadaan vessaan ja vierashuoneen kylppäriin lattialämmitys.

Mies on myös remppaillut ulkona, pari pientä mutta tärkeää asiaa eli molempien ulkorakennusten katonreunat olivat alkaneet repsottaa, ei repsota enää! Ja mies sai naapurista sylillisen kattotiiliä, joten saadaan korvattua pudonneet.

Eilen tuli 12 heittomotin puukuormasta eka puolikas eli arvaatte mihin iltapäivä meni. Tänään tulee loput. Sitten on taas millä lämmittää. Kyllä 9 uunia melkoisen määrän puuta nieleekin. Tosin yhä lämmitämme vain noin viittä aktiivisesti. Kuudes tulee mukaan, kun päästään vikaan huoneeseen. Nyt siellä on KYLMÄ.


Pinottiin puita muurin ja jääkaapin väliseen koloseen.


Meillä on monenlaisia puulaatikoita, tässä miehen valitsema metallilaatikko.


Muistaakseni kirjottelin täällä, että keväällä tein uhkarohkean kokeilun ja siirsin kaikki santpauliani yhteen laakeaan astiaan. Jännitin onko siirto kuolemaksi, mutta hyvin ovat viihtyneet ja pörhistyneet. Kukkiminen on ollut vähän ehkä niukkaa, mutta nyt taas muutamassa on kukkia.


Kaupan vitriini siirtyi uuteen paikkaan, kun piano piti saada käyttöön. Avaamattomasta muuttolaatikosta löytyi myös maalaamani ikoni. Se on maalattu munatemperalla, jolla voi siis maalata pinkopahvia. Sitä haluan kokeilla. Mm. Kymin Palokärjen sivuilta löytyy ohje.


Ebba Masalin -kalenterin kukkataulut pääsivät keittiön seinälle neljän vuoden odotuksen jälkeen. Samaten kierrätyskeskusvitriini, jonka olin edellisessä kodissa ajatellut maalata. Nyt en maalannutkaan. Siellä asuvat peltilelut.12 kommenttia:

 1. No moikka vaan! Kiva idea tuo sainpauliat yhdessä astiassa. Moderni versio...
  Mukavaa pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa kuulla teistä. Nuo teidän katot saavat aina minut huokailemaan, ovat kyllä upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu oudolta, että katot on piillotettu. Mutta onneksi ovat suht ehjät!

   Koskas tuutte käymään?

   Poista
 3. No siellähän on puuhasteltu! Kiitos raportista ja mukavaa viikonloppua :) Niin ja toivottavasti auto paranee pian! Meillä on kaksi autoa, koska täältä ei pääse oikein mihinkään ilman. Pari vuotta sitten toinen oli korjaamolla 3 kuukautta, mikä tarkoitti sitä, että minä olin kotona, en päässyt edes pyörällä kylälle kun oli joulu-helmikuu. Meinas kyllä pää hajota... eli tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 4. On nuo teidän katot vaan upeita! En ole tainnut koskaan nähdä livenä sellaisia.

  VastaaPoista
 5. Hieno katto on uuden katon alta löytynyt. Ja hieno tapetti keltakukkainen. Mikä on nimeltään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattokehuista! Tapetti on aito retro Retrovillasta Tanskasta. Luulen, että sitä ei ole enää. K-raudassa on kuitenkin hyvin samantapainen uusretro, kannattaa kurkata jos tyyli iskee.

   Poista
 6. iih, voi noita tassunpohjia! :) ♥

  Teillä riittää poltettavaa! Meidän pienessä talossa on vain kaksi tulipistettä ja niistäkin vain toista käytämme: olohuoneen takkaa. Keittiön puuhellaa tulee lämmitettyä TODELLA harvoin. Viime talvena kun oli todella hirveät pakkaset, tuli laiteltua siihen peräti tulta jokusena päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo ihanat tassut, aitoa mustaa nahkaa... Varsinkin ihan vauvana ne oli suloiset, kun niillä ei oltu vielä paljoa kävelty. Muutenkin mä jaksan ihailla myös kiiltävää turkkia.

   On ihanaa, kun on taas puita ja voi lämmittää...

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!