torstai 20. huhtikuuta 2017

Pyöriteltiin huonejärjestystä

Vietimme lähes perinteisesti pääsiäisen suvilalla. Siellä leijaili lunta useaan kertaan, oli todella kylmää.  Juuri ennen kotiinlähtöä intouduimme vaihtamaan huoneita. Me olemme miehen kanssa nukkuneet yläkerrassa isossa makkarissa (koska nukuttiin tosi pitkään koko perhe samassa huoneessa ja me jäimme sinne, kun lapset vihdoin siirtyivät omaan huoneeseen) ja lapset kerrossängyissä pikkuhuoneessa. Lapset leikkivät omassa huoneessaan aika paljon, joten todettiin, että ehkä on parempi vaihtaa päittäin. Isoin siirrettävä asia oli meidän parisänky, joka oli pakko taas kerran purkaa siirtoa varten. Sänky on Ikean Oslo, jonka olen hankkinut joskus viime vuosituhannen lopussa. Se oli välillä yksillä kavereillakin ja sitten ostin sen takaisin. Muuten se on hyvä, mutta se ei meinaa enää kestää purkamista ja kokoamista.

Suvilallahan me ei juuri olla koordinoitu mitään sisustuksia, vaan siellä on satunnainen kokoelma satunnaista tavaraa.


Isot nukkuvat yhä kerrossängyissä. Pienet majoittuivat huoneen reunaan, joka on ennen ollut ullakkokomeroa, mutta avasimme sen remontin yhteydessä. (Listat ovat olleet jo vuosia puoliksi asennetut ja maalaamatta.) Oranssi-musta matto on ollut minun huoneessani lapsena, välillä minun mummolassani ja nyt suvilalla. Keskellä kuvaa on antiikkinen pelipöytä, joka on päällystetty vihreällä veralla.


Etuoikealle teimme sohvan yhdestä ylimääräisestä sängystä. Siinä voi tarvittaessa yöpyä joku kaveri.


Tapetti on Designers Guildia. Pohjaväri on mudanharmaa ja kukat oransseja. Tykkään tapetista yhä.


Kaksi sänkyä mahtuivat reunaan juuri ja juuri. Lupasin lapsille vielä verhot tuohon eteen.


Sohva.


Tämä on aikuisten makkari. Tapetti on aitoa 30-lukua. Se on ainoa huone, jossa emme ole koskeneet tapettiin. 


Sängyn mahtuminen teki tiukkaa, jäimme ilman yöpöytiä. Huoneessa oli aiemmin 140 cm leveä sänky.


Keltainen lipasto on päältä ootrattu ja se on tullut suvilan mukana.


Tuntuu, että huoneessa kaikki värit ovat auringon tasaisesti haalistamia.


Miehen yöpöytä pääsi peilin alle. Sen päällä on lapseni kummitädin tekemä aakkosristipistotaulu. Oranssi-kukalliset tuolit ovat olleet vanhempieni häälahja, oikeasti noin 100-vuotiaat ja minä päällystin ja maalasin ne tuollaisiksi 90-luvulla huonekalujen entisöintikurssilla.


Rauha.

2 kommenttia:

  1. Minulla taitaa olla ihan samanlainen pelipöytä! Siinä on ollut viimeksi punainen verka joten laitoin samanlaisen kun kunnostin pöydän.

    VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!