keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Kasaria!

Sisustustyylini on ollut tässä kodissa jonkinlaista industrial vintagea, jossa vintage on painottunut eniten 30-50-lukuihin. Välillä olen miettinyt haluaisinko harrastaa oikeampaa antiikkia, varsinkin kun muutamilla kavereilla on kodit pullollaan hienoja satavuotiaita tai vanhempia kalusteita.

Kuluneen vuoden aikana olen tehnyt freelancerina sisustussuunnittelua ja -neuvontaa, eniten tapetti- ja värisuunnittelua. Huomaan, että jokainen suunniteltu koti on opettanut minulle jotain uutta. Olen löytänyt uusia värejä ja tyylisuuntia, tykättäviä tai jopa haluttavia kalusteita.

Yllätin itseni bongaamalla paikallisesta roskalavaryhmästä lahjoitettavan lepotuolin. Vaikka se oli aika kulunut, se puhui minulle. Tuoli kotiutui tällä viikolla. Ja ette usko, mutta se on Ikean 80-luvun mallistosta! Minulla on nyt kromijalkainen kasarituoli! Tuoli on todella mukava, nyt se on lasten olohuoneessa televisionkatselutuolina ja sen käyttövuoroista tulee melkeinpä riitaa. Kävin paikallisella suutarilla kyselemässä hoito-ohjeita ja tuoli on nyt pesty marseillesaippualioksella ja käsitelty nahanhoitoaineella ja kiillotettu. Se on ihana!

Tuoli on Ikean Skye ja sen on suunnitellut Tord Björklund. Tuoli on ollut tuotannossa kutakuinkin koko 80-luvun. Se on yksi niitä Ikean tuotteita, joista on tullut design-ikoni. Ruotsin nettikirppiksillä sitä löytyi kaksinumeroisilla hinnoilla, alkaen 23 euroa. Mutta googlaillessani löysin siitä bukowski-tyyppisistä nettihuutokaupoista 600 ja 900 eurolla, sekä jopa 1700 dollarilla! Hups. Tätä voi siis kutsua varsinaiseksi roskalavalöydöksi. Nostin sen kuvattavaksi omaan työhuoneeseeni, koska valo on parempi, eikä se nykyisellään oikein istu lasten olkkarin sisustukseen.

Mutta näettekö tuolissa saman ihanuuden, jonka näin heti ekasta kuvasta? Tietoa kaivoin vasta kun tuoli oli meillä. Eli valitsin tuolin vain koska se oli kiva, en tiennyt, että sillä olisi jonkinlaista design-arvoakin!Tällaiset ihanat valaisimet löysin 8 eurolla paikalliselta kirppikseltä. Minusta ne kuuluvat tuoli kaveriksi jonnekin. Tietääkö joku näistä valaisimista jotain, minua kiinnostaisi tietää lisää. Google ei vastannut.


Nahkaiset nyrkkeilyhanskat löysin eurolla viime kesänä.


Sarvet tulivat valaisimien kanssa samasta paikasta.


Tätä puhelin/kampauspöytää olen yrittänyt myydä, mutta sekin taitaa saada jäädä.

Olen tainnut siirtyä sisustamisessani pari vuosikymmentä uudempaan. Taidan olla kohtsillään oman elämäni aikaisessa nostalgiassa, aiemmin olen ollut enemmän mummolassa.

6 kommenttia:

 1. Vautsi vau, tuo divaani on ihan huikea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. Näitä on ollut mustana Torissa kaksi tämän jälkeen. Toinen kympillä ja toinen 250 eurolla...

   Poista
 2. Olet tehnyt hyvännäköisiä löytöjä!

  VastaaPoista
 3. Kaikki sopii hienosti yhteen! Ja tuoli näyttää todellakin mukavalta istua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuoli on mukava, mutta vähän ajelehtii täällä kotona, kun meidän varsinaista olohuonetta ei ole vieläkään rempattu.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!