perjantai 14. syyskuuta 2018

Habitare 2018

Olen ollut monena vuonna Habitareen jotenkin tosi pettynyt ja kyllästynyt. Tänä vuonna koukkasin ensin aamulla ID projektisisustustapahtumassa ja sitten iltapäivällä Habitaressa. Nyt jotenkin tuntui siltä, että tarjolla oli myös uusia juttuja.

Valkoisen (ja harmaan) aika alkaa olla ohi. Habitaressa oli paljon värejä ja sävyjä. Värit ovat murrettuja. Vanha roosa ja haalea turkoosi ovat olleet musta-valko-harmaassa sisustuksessa mukana jo jonkin aikaa. Nyt oli tullut laajempi sävymaailma erilaisia vihreänharmaita, harmaanturkooseja, vaaleanpetrooleja, vanhaa vihreää jne.

Toinen iso nousija, jonka on jo huomannut monista blogeista on konjakki. Lisäksi luonnonmateriaalit, terrakotta, ja tietenkin viherkasvit ja niiden myötä vihreät. Kierrätysmateriaaleja oli paljon ja jotenkin huomasin itsestäni, että piensisustus ei juuri kiinnosta. Kiinnostavaa on kestvät valinnat ja vanhojen sisustusklassikoiden uustuotanto. 

Habitaren ammattilaispuolella samaten kuin projektisisustustapahtumassa oli erilaisia kahden- tai yhdenhengen siirreltäviä työtilamoduleja. Kävin testailemassa niiden akustiikkaa tai oikeastaan tarjoavatko ne oikeasti hiljaisuutta ja rauhaa vetäytyjälle. Monessa akustointinäkökulma oli aika keskeneräinen. Minua kiinnostaa kognitiivinen ergonomia ja aistiärsyketulvan hillitseminen. Haluaisin olla kehittämässä tällaisia vetäytymistiloja.

 

OSB-levyseiniä oli monella osastolla. Osa maalaamattomina ja osa maalattuina. Tässä myös se vihertävän harmaa, viherkasvit sekä musta rauta.


Sametti, kierrätys, vanha roosa.


Tumma vihreä ja puu.


Sametti, kierrätys, vanha roosa ja rohkeat väriyhdistelmät.


Terrakottaseinä pilkottaa oikeasta reunasta. Peilit, kierrätys, rohkea tyylien yhdistely.


Upea seinä ja kaunis kaakelin muoto. Vanha roosa, petrooli ja kasviaiheita.


Marimekon osasto oli kokonaisuudessaan lähtenyt rohkeasti esille uudella värimaailmalla. Valkoinen, vaalea harmaa ja konjakki yhdistettynä terrakottaan. Jopa unikko puhutteli uudella värimaailmalla. Ei ollenkaan vanhaa roosaa tai turkoosia. Hyvä Marimekko!


Tämäkin on Marimekon osastolta. Japanilainen tyyli suomalaisittain. Terrakotta, konjakki, harmaa, valkoinen.


Metallisia mustia suihkuseiniä oli usealla osastolla. Se on nyt supertrendikästä. Aiemmin näitä ovia oli vaikeaa löytää Suomessa, kohta niitä on kaikilla.

Kennolaatta on aiempaa isompi ja nostettu myös seinälle. Keittiöissä ja kylpyhuoneissa näki vielä mustaa ja vähän valkoistakin. Muualla oli enimmäkseen värejä.

Kotimaisia valaisimia.


Kylpyhuoneen laatoissa marokkolaattojen tyyli on siirtynyt betonilaatoista tavallisiin laattoihin. Veikkaanpa kuitenkin, että trendi alkaa olla lopuillaan. Tässä mukana myös vanha roosa, musta kuviointi, joka sopisi vaikkapa mustakehyksisiin suihkutilan oviin. Lisäksi ruskeaa.


Ja vielä kerran kauniit laatat ja vanha roosa ja kasviaiheet tapetissa. Hakolan ruskea nahkasohva, joka tuntuu myös olevan blogisohva.Rohkeat kasvitapetit ja vanha roosa.


Tatuointityyppiset tapetit ja hauskat valaisimet.


Tauluja, kuviollisia tapetteja, kuviollisia mattoja ja vintagea.


4 kommenttia:

 1. Kiitos hienosta kuvakoosteesta! Et varmaan muista, minkä nimisen firman osastolla tuota tatuointitapettia oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli se Signals-osasto, jossa esiteltiin trendejä. Osaston oli tainnut rakentaa Susanna Björklund.

   Poista
 2. Minä en pidä noita ensinkään väreinä, mutta kiva, jos lopultakin valkoharmaus väistyisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on myös ollut tosi vaikeaa tottua murrettuun värimaailmaan, olen aina ollut kirkkaiden ja puhtaiden värien ihminen, mutta nyt kun olen tehnyt sisustussuunnittelua, minuun on tarttunut joka keikasta jotain uutta.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!