perjantai 7. joulukuuta 2018

Vehnäjauholiisteri

Vehnäjauholiisteri ja vanhan talon tapetointi nousee keskusteluun eri paikkoihin erilaisissa yhteyksissä, joten nostan liisteriohjeen tänne taas kerran.

OHJE

1 osa vehnäjauhoja
9 osaa vettä

Vehnäjauhot sekoitetaan pieneen määrään kylmää vettä.




Loppu vesi laitetaan kattilaan ja kuumennetaan kiehuvaksi. Vehnäjauho-vesiseos lirutetaan sekaan nauhana (kylmä osanestesuurus) samalla vispataan voimakkaasti. Sen jälkeen annetaan seoksen kiehahtaa, kunnes tulee yksi kupla. Seosta voi aina välillä vispilöidä. Tarkoitus on, että seos on hieman paksumpaa kuin lettutaikina tai mehukeitto, mutta ei kiisseliä.

Liisterin voi käyttää kun se on vähän jäähtynyt. Sitä voi käyttää liian laihana, liian paksuna, kökköisenä ja jopa käyneenä (haju häviää kun liisteri kuivuu). Liisteriä kannattaa tehdä yhdeksi kerraksi, se säilyy viileässä noin neljä-viisi päivää.

Vehnäjauholiisteri on ekologinen, halpa, muoviton, kätevä ja useimmissa kodeissa on aina ainekset käsillä. Olen käyttänyt sitä sekä paperitapettiin että non-woweniin. Toimii kaikkeen.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta, taidan kokeilla ensi kesän projektissani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.

      Ihan turhaa kantaa kaupasta muovia sisältäviä liistereitä.

      Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!