Suvila


Viittaan aina välillä jutuissani kesäkotiimme eli Suvilaan. Se on kotiamme vanhempi, mahdollisesti 1889 rakennettu hirsitalo saaristossa. Kun olemme remontoineet sitä, on käynyt ilmi, että se on ensin ollut yksikerroksinen punamullalla maalattu hirsitalo ja on varsin todennäköistä, että vasta toinen kerros on vuodelta 1889 ja laajennusosa on tehty 1927 (se luki pinkopahveissa). Talo saattaa olla siis merkittävästi olettamaamme vanhempi. Suvilan ostimme miehen kanssa heti ensimmäisenä seurusteluvuonna ja naureskeltiin, että siitä tulee meidän sukutila. Naimisiinmennessämme pyysimme joko vanhoja esineitä tai rahaa häälahjaksi ja rahan käytimme ostamalla lisää maata Suvilan takaa.

Suvilaa on nyt korjattu 10 vuotta ja ollaan projektissa paremmalla puolella. Urakan aikana yksivaihesähkö on muuttunut kolmivaiheiseksi. Suvilalle on saatu kunnallistekniikka. Toinen yläkerran huoneista on muutettu kesähuoneesta talviasuttavaksi, mutta toinen on muuttamatta. Kylpyhuone on rakennettu. Ja lapsiakin on tullut, eli sukutila ei ole ihan pelkkä vitsi.

Tervetuloa kuvamatkalle!

 
Suvila talvella. Tässä on legendaarinen värienvalintaprojekti: seinien piti olla vaaleanharmaat ja ikkunanpuitteden tummemman harmaat, sellaiset kallionväriset. Ei mennyt koemaalauksista huolimatta niinkuin Strömsössä...


Suvila kalliolta käsin.


Kivijalka on slagstenia eli teräksenvalmistuksen kuonakiveä.


Ulko-oveen emme ole raaskineen koskea, se on kaunis sellaisenaan, mutta nyt meillä on toinen vielä ulompi ovi.


Lasiverannan lyhdyt. Ja maalaamattomat ikkunan peitelistat.


Ruusukupit tulivat talon mukana.


Keittiötä. Turkoosi kaappi ja ruokapöytä tulivat talon mukana. Tapetointi on aika tuore.


Keittiöllä on puujalat, kun se oli ensin ihan liian matala. Lattia on käsitelty Osmo Colorin valkoisella läpikuultavalla puuvahalla. Minusta se on liian läpikuultava ja lisäksi todella liukas. Tiskikaappi on kaverin 50-luvun keittiöstä.


Kaupan vitriinin maalaaminen on kesken. Kaapin ostin kesällä (entinen apteekkikaappi), mutta se ei mahdu portaikosta yläkertaan. Täytyy miettiä muuttaako se vielä suvilalta kotiin.Keittiön välitila sai kaakelin Pukkilan löytöpisteestä Turusta.

Puuhella on varsinkin talvisaikaan käytössä päivittän Suvilalla ollessamme.
Tuulikit tulivat kaupan päälle talon mukana.


Retiisit olivat tämän kesän ilmaislöytö. Niissä on säröjä.


Suvila pullistelee eripariarabiaa.


Suvilan olohuonetta. Täkit ovat nykyään kotokodissa lasten päiväpeittoina.

 

Meidän makkari. Tapetti on Designers Guildia. Sänky vanha ja korjailtu Ikean Oslo.
Olen koukussa vanhoihin lastensänkyihin enkä raaski maalata niitä yhtenäiseksi sarjaksi, kun näen kauneutta kaikissa alkuperäisissä maaleissa.


Sama makkari ennen remonttia. Tapetit olivat aika vanha ja tuntui synniltä repiä ne, mutta halusimme muuttaa kesähuoneen ympärivuotiseen käyttöön.


Amme saatiin ilmaiseksi yhdeltä paikalliselta rouvalta. Se oli irroitettu Helsingistä jostain jugendkerrostalosta. Maalasimme ulkopuolen oranssilla spraymaalilla.


Suvilan allaskaappi on entinen keittiön patakaappi ja allas on rakennusapteekista mahdollisesti vanha purjelaivan hytin allas (ainakin Pommernilla oli ihan samanlaiset).

 

Minun haaveeni pyöreä suihku. Rakennusmateriaali piti käydä keksimässä Ruotsissa saakka, ettei tullut liian painavaa suihkua.Olemme suviloineet lähes joka joulu.

4 kommenttia:

 1. Ei voi kuin huokailla ihastuksesta kun näitä kuvia katselee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuli itsellekin suvilaikävä, kun on ollut pitkä tauko, kun on ollut tässä oikeassa kodissa jotain projektia...

   Poista
 2. on hieno talo ja paljon ihanuuksia tuli sen mukana!

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!