lauantai 17. maaliskuuta 2012

Elämässäni on ruuhkaa

Vaatii vähän harjoittelua tämä uusi elämä. Töissä on kiirettä. Lastenhoitaja, joka on meillä maaliskuun loppuun, pitää päästää töistä aiempaa aiemmin. Työmatka on pitkä ja vielä iltaisin pitäisi tehdä kodissa jotain  hyödyllistä. Ja siihen lisätään kaupassakäynnit ja pyykinpesu ja ihan vaan perheen kesken vietetty aika. Ja missä ovat sosiaaliset suhteet?

Mutta iloisin uutinen ensin. Toinen jääkaapeista tulee maanantaina. Meidän verrannalla lämpötila on korkeimmillaan ollut +9, joka tarkoittaa sitä, että lihaa ei voi enää säilyttää kuin tunteja. (Suosittelen muuten jääkaapin sisälämpötilan seuraamista mittarilla. Me ollaan nyt harjoitettu sitä muutamassa jääkaapissa, lämpötila nousee tosi helposti sen viiden yli. Nyt pitää miettiä minne jääkaappi laitetaan. Mä melkein ehdotan, että puuhellan viereen, eri seinälle. Alkaa olla sen verran lämmin, että puuhellaa ei ole pakko lämmittää enää kovin usein. Ja tämähän on väliaikaisratkaisu.

Mies on purkanut tulevasta keittiö-olohuoneesta pari seinää. Tila avartuu hetki hetkeltä.

Yksi mun kaveri tulee ensi viikolla käymään. Se tekee sisustuksia ihan aktiivisesti työkseen, eikä vain harrastele. Katsotaan yhdessä kylppärin tilankäyttöä. Totuushan on, että jo puolet tilasta riittäisi hyvänkokoiseksi kylppäriksi. Mutta toisaalta, suvilalla meillä on aika iso kylppäri, mutta se silti saisi olla vielä isompi, kun olemme siellä usein koko perhe yhtä aikaa. Muutenkin varmaan katsotaan kaverin kanssa, että olen oikeasti miettinyt järkevästi tilojen uudet elämät.

Olen viimeaikoina pyörinyt paljon Pinterestissä inspiroitumassa. Tässä ihana keittiö, jonka bongasin:


Vanha uuni. Meidän tulevassa keittiössä on kaksi. Keittiö on todella samaa tyyliä kuin meidän kaksi edellistä, jotka ovat olleet Kvikin Manoja ja massiivipuutaso. Kun näin tämän kuvan, sanoin miehelle, että pitääkö ottaa Mano vielä kolmannen kerran?


Tässä edellisen kodin keittiötä.

Nyt pitää alkaa hommiin, tänään vietetään kaksia synttäreitä. Mies jo kolistelee siihen malliin, että taitaa olla aloittamassa kakun täyttämistä.

8 kommenttia:

 1. Onpas tosiaan häkellyttävän tutun näköinen keittiö tuo ylempi, niin paljon samaa henkeä teidän edellisen köökin kanssa :) Miten minua lämmittääkään ajatus, että keittiössä ja kylppärissä on pönttöuunit! Ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Oletteko harkinneet au pairia? Voin suositella, vähentää elämänhallintastressiä merkittävästi varsinkin kun samalla pitää tehdä remonttia - ja vaikka lastenhoitoa ei kokonaan voi laittaa au pairin hommaksi, niin me ollaan voitu lyhentää lasten hoitopäiviä sen avulla iltapäivästä ja kotihommathan meillä nyt hoituu merkittävältä osin kokonaan ilman omaa panosta. Ihan kivaa, kun töissä on melko hektinen vaihe menossa.

  Keittiökuva on todella teidän edellisen tyylinen, olisi hieno tuossakin ympäristössä varmasti!

  VastaaPoista
 3. Mä en kyllä au-pairiin taida kyetä. En kertakaikkiaan halua, että joku asuu meillä vakituiseen.

  VastaaPoista
 4. Hyvä, kun muistutit lukijaksi liittymisestä, olisi muuten unohtunut. Mieletön projekti teillä edessä, tsemppiä kovasti!

  VastaaPoista
 5. Käyn täällä aktiivisesti!

  Meidän Manot on kyllä ihanat. Tasoiksi halusin valkoista ja otettiin keittiösuunnittelijan suosituksesta laminaattia (kun Durat tuntui pahimmassa remppavaiheessa liian kalliilta), mutta sitä en kyllä enää toiste valitse.

  Täällä meinaa taas remppakipinä iskeä. Hetkeksi ehti jo laantua, mutta ehkä nyt kevään myötä saadaan tehtyä loputkin hommat.

  VastaaPoista
 6. Ihanat keittiöt! Ottakaa ihmeessä kolmas samanlainen, jos se on hyväksi moneen kertaan jo todettu :)

  VastaaPoista
 7. Tuli mieleen että onko tämä koti loppuiäksi? Siinä missä pienten lasten kanssa voi ahtautua yhteen kylppäriin, niin entäpä sitten kun talo vilisee teinejä..? (tosin teillä sukupuolijakauma on sellainen, että se tukee tuota yhteispisuttelua vähän pidemmällekin :-D) Parin ison sijasta minä ainakin ottaisin jokaiselle oman, jos saisin valita :-D t.Sini

  VastaaPoista
 8. Meille tulee kai yksi vieraskylppäri pöntöllä ja suihkulla. Ja yksi erillinen vessa. Ja sit JOS joskus rakennetaan yläkerta, sit pitää miettiä tarvitaanko sinnekin joku kostea tila. Jota nyt periaatteessa vastustan vanhan talon yläkertaan.

  Me ollaan vähän pohdiskeltu, että jos sitä 20m2 kylppäriä jakaisi joiltain osin yksityisempiin tiloihin. Ja kieltämättä se on myöhemmin olennaisempaa kuin nyt.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!