sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kaappi

Muuttaessamme taloon, se oli putsattu todella tyhjäksi. Tänne ei oltu jätetty oikeastaan mitään sellaista, jota vanhoissa taloissa yleensä ostohetkellä on. Täällä oli suorastaan liian siistiä. Mutta eteisessä seisoi turkoosi kaappi, jolla on yksi tekojalka, ovi lenkallaan ja se oli sisäpuolelta hävyttömän likainen. Harmaapilkullinen. (En nyt halua ajatella sanaa home tässä kohtaa, ja sitäpaitsi ne pilkut oikeasti puhdistuivat, kun jaksoin jynssätä.)

Mutta omaan nopeaan tyyliini tartuin heti pesun jälkeen maalipensseliin. Mitäpä ei valkoinen maali siistisi. Tosin "note to self", pitää varmaan sävyttää sellaista vaaleanharmaata kalustemaalia varastoon, koska vanhojen huonekalujen valkoinen ei koskaan ole sellainen valkaistujen hampaiden vitivalkoinen, vaan kaunista vaaleaa helmenharmaata.

Projekti seisoi yli viikon, koska mies ei ehtinyt laittaa sisäpuolelle hyllynkannakerimoja ja uusia hyllyä (tai siis kahvilan puolelta revityn keittiön vanhoja hyllyjä, mehän kierrätetään aina kun voidaan). Oveen nappasin vetonupit työmatkalla Ikeasta, kun tiesin etten ehdi Rakennusapteekin kaltaiseen paikkaan hetkeen.

Tänään tapetoin ovet sisäpuolelta. Olisin halunnut laittaa turkoosi- tai vaaleansinipohjaista tapettia, mutta kumpaakaan ei ollut kylliksi. Eli vaaleanpunaista sitten tapetoin. Kahta eri tapettia, kun toinen oli ihan avaamattomasta rullasta. Ajattelin säästellä sitä, jos vaikka johonkin ihan oikeasti vielä tarvitsen. Nyt on romanttinen kaappi. Eikö tämän tyylin nimi ole huutiksessa rappioromantiikka?


Turkoosit ovet halusin säilyttää sellaisinaan.


Janin numeron maalasin piiloon. Vaikka ei sitä tiedä olisiko vielä saattanut tulla Janille asiaa.


Uskalsin maalata myös treeniaikataulun piiloon. Veikkaan, että tälläkään metodilla en saa itseäni liikkeelle.


Kaapissa oli pienet ylähyllyt ja yksi tanko, ei muuta.


Tässä näkee jotenkuten eron pestyn ja pesemättömän rajamaastossa.


Ovien vetiminä toimi naulasta väännetyt koukut.


Toisesta alalaatikosta puuttui vedin (siihen on tulossa Ikean kuppivedin, mutta vasta formuloiden jälkeen, ellen itse poraa).


Pip Studion tapettia siitä iskemättömästä rullasta.


Ja jämäpala.


Uudet hyllyt. Joo ne kannattimet ja ehkä hyllytkin pitäisi maalata, mutta inspiraatio meni jo...


Ehjä alalaatikko.


Ikean nupit.


Ja vielä ulkopuoli ja sisäpuoli yhtä aikaa.

Viikonloppu meni juhliessa kaksia synttäreitä. Enempää ei ehditty.

1 kommentti:

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!