sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kylppäripohdiskelua

Pitäisi osata päättää rakennetaanko kylppäri samaan paikkaan kuin ennenkin. Huone (alunperin asuinhuone) on jaettu seinällä kahteen osaan, toiseen on sisäänkäynti täältä meidän asunnosta ja toiseen liikehuoneiston puolelta. Osat ovat pitkulaisia, meidän puolella on siivouskomero, pesukone ja huoneen perällä vessa ja suihku. Vastapuolella on pönttöuuni, komero, käsienpesuallas ja kaksi vessaa. Huone on siis kokonaisuudessaan 5,30x4,00 m eli mitä, yli 20 m2!?

Me halutaan kylppäriin kaksi suihkua, kylpyamme, käsienpesuallas kahdelle, vessa, kodinhoitohuoneosio, jossa on vähintään pesukone, kuivaaja, lajitteleva likapyykkikaappi, siivouskomero (jossa on tilaa imurille, höyrymopille, silityslaudalle, pesuaineille, silitysraudalle jne.). Mies tarvitsee teknisen tilan jonnekin ja mä mietin vielä mahtuisiko sinne jonkinlaista vaatevarastointia/vaatehuonetta.

Huoneessa on iso kaunis ikkuna ja ovet molemmissa päissä, ei vastakkain vaan vinottain vastakkain. Ja lisäksi se pönttöuuni. Olisiko ammeen paikka ikkunan edessä? Jolloin ikkunaa pitänee teipata läpinäkymättömäksi. Vai olisiko ammeen paikka pönttöuunin lähellä, joka tuntuu ajatuksena kodikkaalta? Olisiko kodinhoitohuoneosa sen oven lähellä, josta tulevaisuudessa pääsee keittiöön, vai toisessa suunnassa, lähempänä makuuhuoneita?

Oikeastaan vain yksi asia tulee annettuna eli kylpyamme me otettiin mukaan edellisestä kodista. Se on ihan moderni.


Amme on niin selkeälinjainen, että se sopii melkein millaiseen sisustukseen tahansa. Muu sisustus tulee olemaan varmaankin ainakin osin kierrätystä. Suvilalla meillä on tällainen vanha valurauta-amme ja siellä ei ole ollut tarvetta ikkunan peittämiseen, kun ei ole ketään katsomassa ulkopuolella. Täällä on suurempi todennäköisyys, että joku kulkee ohi.


Miehen ja mun makkari näyttää siisteimmältä osalta asuntoa, mutta sinne on joku vetäissyt lasikuitutapetin, onneksi se on jossain levyissä kiinni. Levyt saa joka tapauksessa kyytiä. Kaikissa lattioissa on muovimatto ja sen alla joku levytys eli muovimatto ei ole suoraan lautalattian päällä. Toivottavasti lautalattiat ovat tallessa levyjen alla. Me ainakin kuvittelemme niiden olevan, mutta jos eivät ole, niin sitten vaan joko käytettyä lattialautaa jostain rakennusosakierrätyksestä tai viime kädessä yhteys suosikkiimme Fiskarsin laatupuuhun.


Meidän makkari lasikuitutapetteineen. Ikean Malmia ja Finlaysonin lakanat. Yksi seinä on musta. Huoneeseen ei mahdu kuin sänky, yöpöydät yksi lipasto ja pönttöuuni. Vaatesäilytykselle ei ole tilaa.

Nyt pitää mennä katsomaan mitä mies hommaa, tilasin yhden kevyen väliseinän irroituksen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!