maanantai 5. maaliskuuta 2012

Ulkoa

Talo on ulkoa keltainen, ikkunanpielet valkoiset. Maali on aika rapistunut, mutta veikkaan, että vasta vuoden päästä keväällä mietimme ulkomaalausta. Tässä on niin paljon muuta tekemistä.


Vähän yllättäen ikkunanpieliä rapsuttaessa vastaan tuli kaunis sininen väri. Seiniä kun rapsuttelin, keltaisen alta paljastui vain sinapinkeltaisempaa. Täytyy perehtyä historiaan ja mahdollisen "oikeaan" väritykseen. Rakennus on suojetu ulkoa, se täytyy säilyttää ennallaan osana kylämaisemaa.Keittiön vieressä sijaitsevan vessan pönttö taitaa olla vaihdettu. Siinä se nököttää porraspielessä. Kunhan se irtoaa jäästä, se saa kyytiä.


Limonaadipuu?


Vaikka kuvissa on ihana aurinko, ulkona on meidän onneksemme riittävän kylmää. Talosta oli nimittäin kadonnut jääkaappi ennen kaupantekoa. Nyt elämme ilman. Ruuat ovat kasseissa ja kylmälaukussa verannalla. Niiden kaverina on lämpömittari. Toistaiseksi 2 astetta on ollut vakio. Jääkaappisuositushan on 4-5 astetta. Täytyisi tilata tulevan keittiön jääkaappi ja pakastin. Jos osaisin päättää. Pinkkiä? Oranssia? Vai sittenkin neutraalisti kermaa? Haluaisin Bompanin, mutta tällä hetkellä elän luulossa, että niitä on vain oikeakätisiä. Jos joku on viisaampi, kertokoon. Smeg on kakkosvaihtoehto. Meillä on kuitenkin ollut Smeg jo kahdessa kodissa ja suvilalla. Bompani olis raffimmannäköisenä ja merkittävästi edullisempana hyvä vaihtoehto.Ja pitäisikö olla jääkaappi ja pakastin vai kaksi jääkaappipakastinta? Ja onko tosiaan monissa jääkaapeissa vakiona pakastelokero?4 kommenttia:

 1. meillä on sekä jääkaappi että pakastinkaappi, ja vaikkei mitään marjastajia/sienestäjiä ollakaan, on pakastin usein melko täynnä. mä olen ruvennut tekemään joitain ruokia isoja määriä kerralla ja pakastanut osan, helpottaa arkea ihmeesti. me ei enää pärjättäisi pelkällä pakastinlokerolla.

  Ninja

  VastaaPoista
 2. Kiitti vinkistä, mä tutkin tuon Bompanin. Me ollaan uusimassa keittiötä joko nykyisessä tai tulevassa kodissa. Mä olen edelleen tykästynyt jää- viileäkaappiyhdistelmään, mutta niitä ei näytä enää mainoksissa olevan. Vai onkohan nykyisissä jääkaapeissa alahyllyt jääkaappia lämpimämmät?

  VastaaPoista
 3. Meidän ongelma on, että jos me pakastetaan ruokaa, me ei syödä sitä. Heitettiin muuton yhteydessä varsin paljon ruokaa pois. Ja lisäksi inhoan, kun jäätelöt haisee ruualta. Haluaisin tavallaan kaksi eri pakastinta, ruuille toinen ja marjoille, jäätelölle ja leipomuksille toinen. Siinä mielessä kaksi jääkaappipakastinta olisi hyvä. Mutta miehen kanssa olemme tietenkin eri linjoilla.

  VastaaPoista
 4. Me ei kyllä pärjättäisi ilman jääkaappia ja pakastinkaappia... Jos haluaa vähän marjojakin pakastaa niin äkkiä tuo pakastin täyttyy.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!