lauantai 3. maaliskuuta 2012

Uudessa kodissa

Pitkä tarina. Keväästä 2011 aloitettiin kaupan hierominen vanhasta talosta. Matkaan mahtui kaikenlaisia vastoinkäymisiä tai vähintäänkin haasteita. Ostettiin talo, ei saatu vanhaa kotia myytyä, purettiin kaupat, oltiin epätoivoisia, tehtiin uusi tarjous, laitettiin oma myyntiin ja lopulta saatiinkin myytyä kahdessa viikossa. Nyt ollaan oltu viikko uudessa kodissa.

Muuttopäivä oli kylmä. Kahden lastin jälkeen päästiin illalla pimeään kotiin. Lapset tulivat suoraan hoidosta uuteen kotiin. Talossa oli jäätävän kylmää, muutama sähköpatteri eivät paljon lohduttaneet. Meidän valaisimissamme oli pistokkeet, uudessa kodissa roikkuivat katossa pelkät johdot, edes sokeripaloja ei ollut läheskään kaikkialla. Vajaa kaksivuotias löysi pimeydessä ja hässäkässä oman puisen potkupyöränsä ja potkutteli haalari päällään ympäri taloa. Varsin epätodellinen tunnelma.

Lapset söivät iltapalaa otsalamppujen valossa sängyissään. Ne mies oli kaivanut esille vuodevaatteineen. Nukuttiin koko perhe samassa huoneessa. Me miehen kanssa mietittiin, että ollaanko ihan pimeitä, että tuotiin lapset tällaisiin oloihin.

Aamulla kun päivä alkoi sarastaa, saatiin pönttöuuneihin tulet ja valaisimet paikoilleen sekä lastenhuone raivattua leikkikuntoon, alkoi helpottaa. Talo on kaunis. Uuneja ei tarvitse lämmittää kuin aamulla ja illalla ja lämpö viipyilee koko päivän.

Nyt asumme noin kolmannesta talon pinta-alasta. Kaikki lapset asuvat samassa huoneessa. Edessä on varmaankin useamman vuoden remonttirupeama. Kai tämä tästä.


8 kommenttia:

 1. Tätä blogia tulen lukemaan ahkerasti. Ahkeruus tulee näkymään myös muuten täällä, siitä olen varma. Tästä tulee ihana ja hieno remonttimatka! Jeps iloa, onnea ja ahkeruutta haasteisiin! Onnea uudelle blogille KOTI 1898!

  VastaaPoista
 2. mäkin piipahtelen varmaan täällä kun ehdin, kiinnostava projekti teillä edessäpäin

  VastaaPoista
 3. Tapitan varmasti täällä hyvin ahkerasti. :)

  VastaaPoista
 4. No onpas kiva että jaksoit alkaa kirjoitella vaiheita! Projektista tulee varmasti pitkä ja sitkeä, mutta te jos jotkut siitä selviätte! Varmasti kurkin minäkin ahkerasti mukana :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että aloitit tämän blogin! Seuraan aivan taatusti mukana remonttimatkallanne. Talonne on nyt jo aivan ihana, ja voin vain kuvitella, millainen pihapiiri teillä on siellä kesän tullen. Tosi paljon tsemppiä kaikkiin vaiheisiin ja onnea vielä kerran, että lopulta saitte tämän unelmanne

  VastaaPoista
 6. Törmäsin blogiisi ja ahmin tekstiä ja kuvia. Just parasta lääkettä, kun oma vanhan talon himo on taas korkealla. Vau, tulen ahmimaan jatkossakin!

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa! Tänään tämä tuntuu ikuisuusprojektilta. Mutta ehkä taas kun päästään joku askel eteenpäin, alkaa helpottaa.

  A

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!