tiistai 6. maaliskuuta 2012

Valmis

Nimittäin laatikoiden tyhjennysoperaatio on valmis. 140 Niemen laatikkoa on purettu. Mutta silti paljon on vielä pahvilaatikoissa, väliaikaisesti. Mutta kyllä nyt taas pitää miettiä miksi sitä säästelee kaikenlaista. Kovasti tekisi mieli vaan kipata osa laatikoista roskiin sisältöön katsomatta, mutta ei kantti kestä.

Sisustuslehtiäkin on jokunen...

Meidän uudessa kodissamme on yhdeksän pönttöuunia ja puuhella. Sellaisia irtosähköpattereita on muutama. Uunien lämpö on se päälämmitysmuoto. Luulisi, että kymmenen vuoden suvila-praktiikalla minullekin olisi ihan selvää miten uuneilla pidetään taloa lämpimänä. Mutta minulta tuppaa unohtumaan se puiden lisääminen, jos puuhaan jotain muuta. Toivottavasti siitä tulee äkkiä rutiini. Poltamme joka ilta ja aamu pari pesällistä 1-3 uunissa. Lastenhuoneen uunia olemme käyttäneet vähiten, sillä huoneen sähköpatteri on aika tehokas ja päivällä huone lämpenee auringossa todella paahtavaksi.


Keittiön hella. Pellissä roikkuu puuvajan avain, joka oli jo välillä kadoksissa, mutta onneksi löytyi. Puuvajassa on nimittäin sen verran klapeja, että pärjäämme ainakin tämän kevättalven ja vähän pidemmällekin. Vajan toisessa päässä on kolmen ulkovessan komea rivi.


Joku on rapsutellut maalin muutamasta uunista. Ja täällä on käynyt myös joku innokas sabloonamaalari. Monessa paikassa on vihreitä köynnöksiä. Muunmuassa osassa uuneista, monessa ovessa jne. Tekisi mieli telata ne samantien yli, mutta yritän malttaa itseni.


Talon yhdeksästä uunista kolme on käyttökiellossa. Yhden viereen on rakennettu puinen komero ihan liian lähelle. Kahden muun uunin savupiipuissa on naakan pesät. Nuohooja lupasi tulla keväällä poistamaan ne, kunhan sulavat. Pihapiirissä asuu todellinen naakkaparvi. Ne aina tervehtivät minua kälätyksellään, kun tulen töistä.

Nyt taitaa olla nukkuma-aika. Yhdellä lapsista on vesirokko, mutta ainakin toistaiseksi se vaikuttaa aika lievältä. Eli ehkä edessä on rauhaisa yö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!