sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Vapaa viikonloppu

Nimittäin lapsivapaa, joka on meillä todella harvinaista. Ja minä sorruinkin remontoinnin sijaan lukemaan kaksi jännäriä. Mutta ehdin sentään tänään tehdä jotain hyödyllistä. Eilen aamulla haravoin pihaa ja tänä aamuna oli lumi peittänyt haravoinnin jäljet.

Eilen porailtiin seiniin lisävalaistusta. Mies purkaa aina kun ehtii. Olemme aloittaneet talon perimmäisestä nurkasta. Sinne tulee vierashuone ja sinne pikkukylppäri. Seinät on levytetty vanerilevyillä todella tiukkaan, niitten irrottaminen käy työstä. Myös lattioissa on muovimaton alla vanerilevyt. Alkaa vaikuttaa siltä, että missään päin taloa (paitsi ullakolla) ei ole oikeaa leveälankkuista lautalattiaa. Sellainen vaikutelma kurkistuksista on toistaiseksi tullut.

Talo sijaitsee alueella, joka oli Neuvostoliitolle vuokrattuna 1956 saakka, mutta varsinaisia jälkiä siitäkään ajanjaksosta emme ole nähneet, lukuunottamatta muutamaa ryssänsinistä (anteeksi epäkorrekti sanavalinta) värivalintaa.

Tänään raivattiin ylimääräiset roinat lasiverannalta, minä siivosin vähän ja levitin lattialle Salosta viime kesänä muutamalla eurolla löytyneet räsymatot. Mies kokosi ulkokaluston. Se oli kaunis ja valkoinen, mutta viisi vuotta ulkoilmaelämää ovat tuoneet pintaan pysyvän harmauden ja vähän levän kaltaista sammaloitumista sekä jokasyksyinen purkaminen ja taas keväinen kasaaminen ovat käyneet kaluston voimille. Pelkkä maalaus ei sitä enää pelasta.

Veranta on sen verran viileä ja kosteakin, etten vielä uskaltanut somistaa tekstiileillä. Vähitellen. Mutta kyllä siinä sopii kahvitella aina kun aurinko pilkistää.


Verannan portaisiin joku on tehnyt kaiteen vanhasta sängynpäädystä.


Naapurit pyörähtivät lauantaina teellä murehtimassa kanssamme asemakaava-asioita ja toivat pääsiäiskukan.


Vanha lyhty sopii ympäristöön kuin nenä päähän.


Räsymatot olivat 2-3 euroa kappale ja todella hyvässä kunnossa.


Lapset kylvivät lastenhoitajan kanssa rairuohon.


Ja maalasivat ihania pinkkejä pääsiäismunia.


Meillä on tätä Ikean valaisinta monessa paikassa sekä kotona että suvilalla. Yksinkertainen muoto miellyttää minun silmääni.


Lastenhuoneeseen saatiin järjestystä hyllyillä ja magneettitaululla. Ja nyt on työvalotkin kohdillaan.

PS Kadonneet alusvaatteetkin löytyivät vihdoin. En ollutkaan pakannut niitä laatikkoon vaan jätesäkkiin, joka oli jäänyt kaiken taakse...

6 kommenttia:

 1. Merkki käynnistä taas. Käyn ihan säännöllisesti lukemassa. Ihana veranta!

  VastaaPoista
 2. On kivaa, kun jätät merkkiä. Ja kiitos.

  VastaaPoista
 3. Kävin taas ihmettelemässä, mistä tuota virtaa riittää. Veranta olisi ihana kahvittelupaikka kevätlämmössä :)

  VastaaPoista
 4. Ei tässä kyllä kovin isoja juttuja saatu viikonloppuna tehtyä.

  VastaaPoista
 5. Hei,
  olen käväissyt lukemassa säännöllisesti, nyt jätän ekaa kertaa merkkiä. Vaikuttaa siltä, että täältä on hyvä hakea vertaistukea. Kunnostamme 20-luvun taloa Helsingissä, omin voimin, täyden päivätyön ja lasten ohella. Kohta tulee kaksi vuotta täyteen, ja toiveessa on pian saada sänky pois olohuoneesta...puuh.

  VastaaPoista
 6. Hei Leena, kiva kun tulit. Taitaa olla kaikilla samaa ikuisuusprojektia. Mä olen monelle sanonut, että olen valmistautunut, että pitkään voi mennä, mutta toivon, että päästään johonkin tolkkuun ennen kuin lapset muuttavat jo pois kotoa. Ne ei ole vielä koulussa...

  Vertaistukea tarvitaan aina!

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!