perjantai 9. maaliskuuta 2012

Vessajuttuja ja muuta arkea

Jos aloitan siitä muusta. Eilen aamulla aika polleasti tilasin kukonlaulun aikaan kaksi kermanväristä Bompania. Niitä oli sittenkin vasenkätinen ja oikeakätinen. Ja tilaamista vauhditti (tosin ei varmaankaan saapumista vauhdita) se, että maitopurkissa on aamulla verannalla tiiliskiven oloinen pala. Maito oli umpijäässä. Siinä sitten sulateltiin kahvimaitoa. Lasten murokupin kuorrutteena oli kauniita valkoisia jäähileitä.Olen itsekin vähän hämmästynyt värivalinnasta, kun olin haikaillut pinkkiä ja oranssia. Mutta kun päätöksen piti olla nopea ja Bompanin värivalikoima on Smegiä pienempi, tällä mennään. Ja voin kyllä osittain myös syyttä Pinterestiä, jossa olen pyörinyt monena iltana. Värimaailma-ajatukseni ovat heittäneet moneen kertaan häränpyllyä. Mutta ihan kokovalkoiseen kotiin en kyllä suostu.


Mä olen omaksi yllätyksekseni tykännyt tällaisista mustavalkoisista.


Mutta myös patinoituneista asioista ja turkoosista.


Tai valkoista ja väriä.

Eli kuten huomaatte, en enää tiedäkään yhtään mitään. Joten kermanvärinen jääkaappi-pakastin on järkivalinta. Ja sitten enemmittä aasinsilloitta vessaan. Meillä on tämä yksi pienenpieni vessa kuusihenkisen perheen aktiivikäytössä. Edelliset asukkaat olivat tehneet sille pienen pintaremontin. Tykkään sen ulkonäöstä, mutta pelkäänpä, että sekin on pakko avata joskus. Vesiputkista meinaa tihuttaa vettä ja jos sitä on tapahtunut ennenkin, on ihan pakko kurkkia rakenteet. Vessa on kuitenkin talon siisteimpiä tiloja. (Muistelen jotenkin, että vuokralainen sanoi vessan olleen ennen remonttia kusinen putka. Mutta saattaa olla, että sanavalinta oli sivistyneempi, mutta sisältö tämä.)


Seinät on rapattu harmaiksi, vähän betonihenkinen vaikutelma. Takaseinä on puolikkaista heinäseipäistä. Hieno! 


Ekana laitettiiin paikoilleen muutama koukku. Hyllylista hammasmukeille. Myöhemmin ollaan lisätty kaappi, peili (joka kyllä kaipaa tuunaamista, jos vessaan jää) ja harmaa matto.Heinäseipäät lämmittää mun mieltä. Ja miehen kytkentä ruumista, nimittäin vessan lämpöpatteri on päällä samaan aikaan, kun vessan valo. Eli jos sammuttaa valon, lämpö katoaa. Minusta on mukavaa, että vessassa on öisinkin valo, kun aina jollain sinne on asiaa myös yöaikaan.

Mitä muuta? Eilen illalla oli talon sisällä todella kylmä. Taitaa olla ihan fakta, että kun sää lämpenee ulkona, se kylmyys tunkee sisälle. Saatiin lämmittää ihn tosissaan. Mies punnitsi yhden kantamansa halkokorillisen: 36 kg! Täällä pönttöuunien pesät ovat reilusti isommat kuin suvilalla ja uuneihin mahtuu melkoisia pöllejä.


1 kommentti:

  1. Noi on kyllä kivat jääkaapit nuo Bompanit. En ollut niihin ennen törmännytkään, täällä vasta näin. Värimaailma kuulostaa kivalta. Turkoosi on kyllä kiva mauste sisustuksessa. Tykkään. :)

    VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!