sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Säilytettäviä yksityiskohtia

Voi ihme. Puran valokuvia kamerasta ja mies yrittää avata keittiön ikkunaa. Joku on käynyt naulaamassa ulkopuolelta (lähes) kaikki ikkunat kiinni. Onpahan turvallista. Keittiön ikkunassa on lisäksi epämääräisiä tiivisteitä epämääräiseltä aikajaksolta ja joku kätevä on laittanut ulkoikkunan umpeen tuhdilla kerroksella silikonia! Siinä vasta vanhan talon perushoitoväline.

Ei ole tullut kirjoiteltua mitään, kun ei ole tehty mitään haravoimista kummempaa. Puutarhaiskuryhmä tulee vapun jälkeen keskiviikkona ja hoitavat isot puut kuntoon ja leikkaavat pensaat alas. Ollaan tilattu siirtolava kaikelle puutarhajätteelle, kun pihan takaosa on jo nyt täynnä haravoituja lehtiä, oksia, vanha jättimäinen kanikopin raato ja kaikenlaista muuta. Pois vaan. Kompostoimisen voi aloittaa sen jälkeen puhtaalta pöydältä. Saatiin s-ryhmästä hyvät bonukset ja ajateltiin käyttää ne kotitalousjätteen kompostoriin.

Tässä muutamia kuvia sellaisista yksityiskohdista, jotka olivat korjausasiantuntijamme mukaan säilyttämisen arvoisia.


Nämä espanjoletit olisimme itsekin tienneet säästämisen arvoisiksi. Näitä ei ole kaikissa ikkunoissa, mutta olisikohan noin kolmanneksessa. Ihme, etteivät lähteneet neuvostoliittolaisten kyytiin.


Alkuperäisiä ovia täällä on vielä muutamassa paikassa. Nämä ovat todella ainutlaatuisia.


Tulevassa olohuoneessamme on vanha helmiponttipaneeli. En ole paneeli-ihminen, mutta asiantuntijamme kannusti myös sen säilyttämiseen. Ja onhan se taatusti kaunis, kun maalikerrokset poistaa varoen ja se saa uuden värin ja ne helmipontit kauniimmin esille.


Paneloinnin yläpuolella on joku pahvipinta, joka ei ole tyypillistä pinkopahvia, eikä myöskään ensopahvia. Siitä pitäisi tallentaa vähintään näytepala. Olohuone-keittiö todennäköisimmin pinkopahvitetaan.


Samassa huoneessa on upea alkuperäinen katto, joka saattaa kaunistua pelkällä siivouksella!

2 kommenttia:

  1. Vau! Ihan mielettömiä yksityiskohtia!

    VastaaPoista
  2. Ihania!
    Mä näin viime yönä unta, että me ostettiin joku iänkaiken vanha rautatieasema ja unen aikana ajattelin monta kertaa, että pitää soittaa sulle ja kysyä apua.

    VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!