maanantai 18. kesäkuuta 2012

Mitä lattiamaalia?

Tällä kertaa olen melko varma, että kaikki lautalattiat maalataan. Suvilalla meillä on yksi lattia, joka on kuultovahattu valkoiseksi. Minusta se Osmon läpikuultavampi valkoinen vaha peittää liian vähän. Haluan jossain kohtaa tehdä sille lattialle jotain, mutta onhan se jo puoli vuosikymmentä palvellut sellaisenaan.

Suvilalla olemme käyttäneet Permoa ja Betoluxia lautalattian maaleina. Molemmista tulee kiiltävä pinta. Nyt näin naapurissa Uulan lattiamaalilla maalatun lattian, jossa oli ihan mattapinta. Se oli kuin vahaa tai jotain. Se ei varmaan ole yhtä liukas kuin kiiltäväpintainen puulattia. Nyt joutuukin miettimään mitä valitsee. Mutta lähes valkoista sen pitää olla.

Meidän pitää ensin päättää sekin, että yritämmekö haalia jostain vanhoja lattialankkuja vai ostetaanko uutta... Näistä nykyisistä lattioista ei taida olla juuri mihinkään, kun irroitamme vanerit, jotka on juntattu niihin 50-luvun kapeisiin lattialautoihin todella lujasti.

Tässä taas Pinterest-kokoelmistani kivoja lattioita.Kiiltävää valkoista kahdessa ekassa kuvassa.


Vahaa varmaankin tässä kuvassa.


Valkoinen koti väripilkuilla.


Valkoista.


Entäs musta? Sekin näyttää hienolta!


Lisää mustaa.


Harmaa lattia.


Tai entä tällainen linnunmunanvärinen, aavistuksen vihertävän harmaa?


2 kommenttia:

  1. Näin jossain sisustusohjelmassa tai -lehdessä ihanan lattian, jossa oli Betoluxilla maalattu käsittelemätöntä parkettia. Se oli tosi kiva, sopisi uuteen taloon. Vanhaan taloon varmaan kunnon lauta/lankkulattia on ainoa kaunis vaihtoehto.
    Mietin, että onkohan sellainen mattapintainen hirveän vaikea pitää puhtaana?

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä Permon harmaa on se ainoa oikea maalattu lattia. :)

    VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!