lauantai 30. kesäkuuta 2012

Operaatio lastenhuone

Juhannusssunnuntain sadepäivänä meille iski inspiraatio. Todettiin, että saattaisi olla kivaa, että syksyn ekaluokkalainen saisi oman huoneen. Joten tyhjensimme salamana lastenhuoneen ja roudattiin tavarat ja lapset uuteen huoneeseen ja aloitettiin vanhan lastenhuoneen purkuhommat. Huonetta ei ollut tarkoitus rempata vielä, mutta päätimme tehdä sen jo nyt. Sitten jaamme huoneen kahtia ja ekaluokkalainen saa oman puoliskonsa ja kolme muuta asuvat toista puoliskoa, kunnes väliaikainenkin lastenhuone jaetaan kahtia ja kaikilla lapsilla on omat huoneet.
Kolme ylintä kuvaa on lastenhuonetta eri suunnista ennen kuin alettiin siirtää kamoja pois. Me emme ole repineet levyjä ja pinkopahveja sisäseiniltä, vaan edelliset asukkaat ovat. Joku on myös joskus spraymaalannut pönttöuunin. Ja vähemmän kauniisti.

Huone tyhjänä. Ikävin yllätys oli lattia. Sen alla ei ole minkäänlaista lattialautaa! Edelliset asukkaat ovat repineet muovimaton pois ja sen alla on siis tämä lastulevy (tjsp) ja sen alla vain lasivillaa. Avattiin pieni kohta ja lattian alta tulevat tuoksu ei ollut ihana. Nyt pitää siis taikoa jostain lattialaudat lastenhuoneeseen. Katsoin Metsänkylän navetan käytettyjä lattialankkuja ja Fiskarsin laatupuun uusia ja neliöhinta on suunnilleen sama. Jos joku osaa vinkata paikan Etelä-Suomessa, josta saisi vanhoja lattialankkuja alle 40 eur/m2 hintaan (tai jopa purkutalosta ilmaiseksi), olisimme todella kiinnostuneita!


Huoneen ilmanvaihtoventtiili oli tyynen rauhallisesti peitetty lasivillalla ja lastulevyllä. Niiden välissä oli paperi, jossa oli toisella puolella muovipinta. Tämä remontti on tehty käsittääksemme 70-luvun jommalla kummalla puolella. Ilmanvaihtoventtiilin kohta näkyy kuvassa mustana läikkänä seinän yläosassa.


Ilmanvaihtoventtiilin sisällä oli mm. tällainen asujaimisto.


Seinän alaosassa oli pari tällaista sienikasvustoläikkää, mutta kumpikaan ei ollut onneksi pehmeä.


Pinkopahvien kertoma tapettihistoria oli poikkeuksellisen epäkiinnostavaa.


Ikkunan alapuolella näytti ensin pelottavan mustalta, mutta ei sitten lopulta kuitenkaan yhtä pahalta, kun  avasimme levyt ja laudat kokonaan.


Ikkunan alapuolella oleva hirsi on harmaa, toisin kuin muut. Mutta ihan kuiva.


Kuvan siniseen myttyyn loppuvat vanhat sähköjohdot. Täälläkin on ennen pistorasiat olleet viisaasti ikkunan alareunan tasolla. Jäävät mukavasti piiloon verhojen taakse.


Ikkunanpokien kiinnitys hirsiseinään.4 kommenttia:

 1. Hei, kiva että olit jättänyt kommentin minun blogiini! Tämä sinun blogisi onkin minulle uusi tuttavuus. Merkkaudun heti lukijaksi ja perehdyn projetiinne ajan kanssa. Aina on niin mukavaa löytää uusia vanhataloblogeja.

  VastaaPoista
 2. Kiva Susanna, että kävit. Meillä on edessä pitkä projekti ja vertaistuki on moneen kertaan tarpeen.

  A

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi sinulla! Pitää lueskella oikein ajan kanssa! Ja khyllä, vertaistukea ei ole koskaan liikaa!

  Niinkin simppeli saitti kuin tori.fi. Sieltä olemme löytäneet (välillä nopeastikin, välillä ajan kanssa päivittäin seuraamalla) myytävänä ollutta taikka annetaan mm. ikkunalasia sekä lattialankkua/lautaa joko valmiiksi purettua, joskus itsepurettuna. Enemmän kuitenkin vaihtoehtoja eteläläisille kuin meille pohjoisen asukeille :) Käy kurkkimassa jos ehdit, tiedä vaikka lykästää!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kohteliaisuudesta ja vinkistä sekä tervetuloa! Taidan suunnata Torille.

  a

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!