lauantai 16. kesäkuuta 2012

Tapettia vai valkoista?

Olen tässä järjestellyt kuvia Pinterestissä ja mietiskellyt miltä haluan kotini näyttävän. Värikästä vai valkoista aksenteilla? Valoisuuden takia haluan varmaankin aika paljon valkoista. Luulen, että tähän kotiin tulee valkoiset (tai varmaan käytännössä vaaleanharmaat) lattiat lähes joka paikkaan. Se on asia, josta haaveilin jo edellisessä kodissa. Seiniä varmaankin tapetoidaan, mutta haluan myös maalattuja pintoja.

Uusi värikiinnostukseni on syreeninlila, sellainen vaalea. Sitä, valkoista ja harmaata. Tai turkoosia ja valkoista. Tai keltaista ja oranssia ja valkoista.

Minusta kodin suunnittelu on oikeasti vaikeaa, kun kukaan ei määrää mitään rajoja, missä pitäisi pysytellä. Maailmassa on niin paljon kaikkea kivaa, joita olisi kivaa toteuttaa yhdessä kodissa. Täällä seinä- ja lattiapinnat ovat sen verran isoja, että olisi kivaa osua suunnilleen oikeaan kerralla, ettei tarvitse koko ajan muutella ja suunnitella toisin.

Tässä muutama tapetti-ideakuva. Merkitsen lähteet niihin, joista tiedän ja muistan mistä kuvat ovat. Minulle saa myös suositella paperitapettien ostopaikkoja. Tapettitalossa on vain muutama malli, joita voin kuvitella omaan kotiini.

Kiurujen yö (Tapettitalo) on Helmen talo -nimisestä blogista. Kiurujen yöstä en tykkää minkään muun värisenä.


Krista Keltasen kuvaama koti Kotivinkistä.


Decor8-blogista Thompsonien koti.
5 kommenttia:

 1. Naulan kantaan! Ihmisellä pitäisi olla monta kotia, että pääsisi toteuttamaan kaikki inspiksensä. Ja tosi on, että varsinkin tapettien kohdalla olisi kiva onnistua kerralla, usein vaihtaminen vie paitsi aikaa ja hermoja, tulee myös kalliiksi. Mua ahdistaa rakennusprojektissa suunnattomasti se, että nyt periaatteessa voi valita mitä vaan (budjetin rajoissa), ja mitä jos valiten väärin...? Tähän mennessä huonoista pohjaratkaisuista on voinut syyttää jotakuta muuta.
  Tässä blogissa: http://sukkertoyforoyet.blogspot.fi/ on ihania tapetteja!
  Ninja

  VastaaPoista
 2. Kivoja värejä ! Nykyään on toisaan valinnanvaraa paljon. Mäkin kaipaan ( sit joskus ) paperitapetteja, joten mielenkiinnolla seuraan. Päästäisipä vaan siihen kivaan vaiheeseen, että saa valita tapetteja ja maaleja...

  VastaaPoista
 3. Mä olin löytänyt samoja tapetteja eri kautta. Ton blogin tapetit ovat aivan ihania. Olisivatko ne yhtä ihania omassa kodissa?

  a

  VastaaPoista
 4. Tällainen linkki vielä, en tiedä, onko tuolla mitään uutta Tapettitaloon verrattuna: http://www.tapettitehdas.fi/

  VastaaPoista
 5. Mä jotenkin ymmärtäisin, että Tapettitalo ja Tapettitehdas ovat samaa, mutta voin olla ihan väärässäkin.

  a

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!