tiistai 3. heinäkuuta 2012

Ovi oli lukossa...

Meillä on ollut talossa hälytysjärjestelmä jo ennen kuin muutimme, hankimme sen heti kun tarjous oli hyväksytty. Sivuovea on käyty pariinkin kertaan nykimässä meidän poissaollessamme. Uskon sinisilmäisesti, että nykiminen on lähinnä ollut uteliaisuutta, en usko, että kukaan olisi nykinyt murtautumistarkoituksessa. Vartiointifirman poika ei ainakaan ole koskaan löytänyt paikalta ketään, eikä todellisia yrityksiä avata ovea.

Nyt ennen lomia paransimme talon lukitusta. Sarjoitimme lukot uusiksi. Osaksi siksi, että avaimia tuntuu olleen yhdellä jos toisellakin. Ja muutenkin. Nyt on avaimet jokaiselle perheenjäsenelle. Lukkoseppä teki myös sellaisiin vanhoihin lukkoihin, joihin yleensä on isot rauta-avaimet, uudet avaimet. Hyvä, että saatiin vanhat lukot hyötykäyttöön, mutta avaimet ovat luvattoman uuden (ruman) näköisiä. Ajattelin, että nyt kun tiedämme minkälainen "sarjoitus" on vanhassa lukossa, voimme kouluta kirppiksiä ja löytää samannäköiset vanhat avaimet.

Postilaatikko oli myös vanha ja rikkinäinen. Etsittiin lukittavia postilaatikoita. Voi hyvänen aika ne maksaa! Ensimäisestä kaupasta kävelin ulos ostamatta mitään ja jäin sulattelemaan hintaa. No, jälkikäteen kävi ilmi, että hinta oli vielä kymppejä edullisempi kuin muualla. Lopulta päätimme käyttää s-ryhmän bonukset postilaatikkoon ja sen jalkaan. Olemme nimittäin muuttaneet yhden s-ryhmän osuuskunnan alueelta toiselle eli emme olisi kuitenkaan voineet käyttää bonuksia omalla reviirillämme. Nyt meillä on uusi hieno postilaatikko.
Ja ikkunat olivat tukossa... Nyt kun olemme tarkastelleet ikkunoita, niitä on kahta lajia. Joko aika huonokuntoisia tai sitten siistin ja kunnostetun näköisiä. Kunnostetuissa on vaan pikkujuttu, että kitin sijaan niissä on kaikissa käytetty silikonia. Sillä ei siis pelkästään ole suljettu ikkunoita, vaan myös korjattu niitä.

Ja piipun päällä oli hattu. Kevättalvella yhden piipun päältä lensi hattu. Se taitaa olla juuri se piippu, jossa on se uusi naakanpesä. Nuohooja tulee loppukesästä poistamaan pesät ja laittaa kaikkiin niihin piippuihin hatut, joissa ei vielä ole. Piharakennuksen uunin toimintakunto pitää myös tarkistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!