keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Puutarhasuunnitelmat

Meillä on tavoitteena jollain aikavälillä laajentaa puutarhaa. Sain käsiini talon vanhat puutarhasuunnitelmat vuosilta 1959 ja 1963. Saimme tuparilahjaksi yhden omenapuun ja pitkän pyörittelyn jälkeen löysimme sille paikan. Ja saatuamme vanhat puutarhasuunnitelmat tajusimme istuttaneemme sen lähes täsmälleen samaan kohtaan, missä oli ollut omenapuu vuonna 1963-vuoden suunnitelmassa.

Suunnitelmissa on luetteloitu puutarhan kasvit. Eniten apua siitä on miettiessämme aidanteiden kasvillisuutta. Olemme ainakin juuri nyt sillä kannalla, ettemme rakenna varsinaisia aitoja, vaan ehkä verkkoaitaa, joka on tavoitteena kätkeä aidanteen keskelle. Eniten varmaan unkarinsyreenejä ja lisäksi mahdollisesti kuusiaitaa, jota täällä on suunnitelmien mukaan ollut aiemminkin.


Pihalta löytyi juhannusruusukin, joka kukki juuri juhannuksena.


Unkarinsyreeni.
Uudemmassa piirrustuksessa näkyy myös maakellari eli vieraanamme käynyt maakuntamuseon asiantuntija sanoi heti, että meidän kannattaa yrittää kaivaa kellari esiin ja emme saa sitä maisemoida. Puutarhasuunnitelma pitää hyväksyttää ennen toimenpiteitä sekä kunnalla että maakuntamuseolla. Tällaiset rasitteet suojellussa kohteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!