keskiviikko 1. elokuuta 2012

27.7.1956

Neuvostoliitto palautti Porkkalan tammikuussa 1956. Heinäkuussa 56 vuotta sitten joku on kirjoittanut lastenhuonen pönttöuunin märkään betoniin nimikirjaimensa ja päivämäärän. Mies keikkui purkamassa kattoa ja näki merkinnän ja luuli ensin, että joku oli kirjoittanut sen uunin päällä olevaan pölykerrokseen. Kuka täällä on mahtanut olla hommissa ja korjannut naapurikansan jälkiä? Missä kunnossa talo on mahtanut olla? Onko uuni kokonaan uusi vai onko sitä vain korjattu?


Teksti ei näy (pölyn alta - muttei sentään 56 vuoden pölyn alta) kovin hyvin.Lastenhuoneen katon tukiranka pitää vielä purkaa, sitten päästään avaamaan lattiaa. Soittelin eilen lattialautoja. Eka sata neliötä löytyisi viikon toimitusajalla ja suht järkihintaan. Pitää vielä vertailla hintoja lisää.

Kolmevee sai uuden sängyn kirppikseltä. Ja valitti eilen illalla, että miksi tätä ei ole maalattu KUNNOLLA. Ja että hän haluaa VÄRIKKÄÄN sängyn.


Sohvan huusin huutiksesta 10 sentillä (käytännössä kuoharipullolla, tuntui typerältä mennä ojentamaan jollekin kymmensenttistä). Sohva sai päälleen meidän vanhemman, sen jo melkein rikkihiutuneen valkoisen päällisen ja toimii hienosti. Lasten mielestä on kivaa, kun lastenhuoneessa on (väliaikaisesti) sohva. Ja kyllä minustakin on mukavaa lukea illalla sohvalta käsin eikä jollain jakkaralla.Tanskantuliaisia. Keltaista tapettia on sen verran, että sillä saa tapetoitua aika suuren osan yhdestä huoneesta.Sinisävyisistä tapeteista on vain rullan jämät.Nämä molemmat kuvat ovat samasta tapetista. Se on sellainen, jota en ollut edes nettikaupassa katsonut kahdesti, mutta livenä se oli aika kiva. Monia himoitsemiani tapetteja oli aina jäljellä vain se vajaa rulla. Vaaleanpunaisella saa tapetoitua vähintään yhden seinän.2 kommenttia:

  1. Mitä ihania tapetteja! Haluan tuota keltaista toimistooni! Mistä sinä noita olet tilannut?

    Ihanaa löytää nimikirjaimet uunin päältä. Pitäisiköhän itsekin kiipeillä kurkkimaan, olisiko meidän pönttiksissämme myös muistoja...

    VastaaPoista
  2. Tapetit kävin ihan käsin valitsemassa Retrovillassa Kööpenhaminassa. Nettikauppa toimittaa myös Suomeen.

    a

    VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!