sunnuntai 5. elokuuta 2012

Ja yllätyksen jatko-osa...


On ollut ihana aurinkoinen sunnuntai. Tämä maisema näkyy ulko-ovesta, joka on aurinkopäivinä lähes aina auki. Kuusivee reippaana keräsi kuivia pyykkejä narulta.


Makuuhuoneessa isovanhempien kotoa tullut megapainava peili odottaa ripustamista.


Uudet lakanat. Maitokahvin (sellaisen, missä on aika niukasti maitoa) ruskeat. Meillä oli pitkään aina niitä Ikean halvimpia lakanoita, mutta ne hiutuivat vähitellen käytössä rikki.


Purkuprojekti. Huone tuntuu eri muotoiselta, kun korkeutta tuli se noin 75 cm lisää.


Katon pinkopahvi on nyt ihan reikäinen eli sekin saa kyytiä ellei joku kerro minulle, että pinkopahvin paikkaaminen kannattaa.


No niin, tässä on se lattiayllätyksen toinen osa. Ikkunoista lattian puolenvälin yli oli ihan kunnon lautalattia, mutta kätevästi viimeisen reilun metrin matkalla onkin lautoja aika harvakseltaan ja väleissä lasivillaa ja palovillaa. Sen alla ihan normaalinoloinen rossipohja. Kyllä olisi ollut kivaa olla kärpäsenä katsomassa sen kaverin hommia, joka on silloin 70-/80-luvulla tehnyt lattiarempan (me siis oletamme, että 1956 on laitettu kapeat laudat ja niiden päälle jokin linoleum-matto tjsp) ja lautojen loppuessa harventanut välit ja tilkinnyt ne miten kuten ja pokkana naulannut vanerin päälle ja liimannut siihen muovimaton. Vaimennuspahviakaan ei ollut kuin alle metrin kaitaleella ikkunaseinällä.Tässä on jo kuorittu yksi kerros pois.Seinän vieressä kasvaa jotain kodikasta harmaata höhhöä. Ja satunnainen viemärintuoksu lemahtaa...

Olemme asuneet täällä kohta puoli vuotta. Välillä uuvuttaa kovasti se, että puolet kamoista on ja pysyy laatikoissa. Osittain avatut laatikot muodostavat hirveän kaaoksen. Täällä ei ole koskaan erityisen siistiä ja tunnustan ikävöiväni tiskikonetta! Ja kunnon kylppäriä. Ja jopa saunaa!4 kommenttia:

 1. Jaahas, vai tällainen yllätys. Mutta näkymä ulko-ovesta on ihana !

  VastaaPoista
 2. Ensin oli vähän sellainen olo, että itkettääkö vai naurattaa. Mutta ei tää nyt maailmaa kaada.

  a

  VastaaPoista
 3. Joo, nää on näitä tuttuja virityksiä. Meillä on koko yläkerta purettu, koska se oli vaihtelevasti kaikilta seiniltä ja koko katon alueelta mätä/kärsinyt, kun alakerta ja siis talo on tehty -57. Talo on suunniteltu olemaan perus purutalo ja sitten kun yläkertaa on eristetty ja tehty -64, niin silloin on tullut kivivilla suureen suosioon, joten seinät ja katto on tungettu täyteen kyseistä eristettä, samalla tavalla, kun siellä olisi purua. Katossahan ei siis vielä ollut mitään rakoa villan ja ruodelautojen tai kattotuolien välissä ja pelti kiinni siinä villassa niin.. ja kun siihen lisää vielä kunnolla läpi lorottavan katon :D Pellit liian lyhyitä, liian vähän limittäin jne.

  Senhän nyt arvaa. Niitä yllätyksiä on purettu välipohjaa myöten.. Enää ei edes huolestuta tulevat löydöt, kaikkeen suhtautuu tyynen zeniläisesti "Ai täällä on tämmönenkin, no korjataan.". Vähän kyllä vatsahaavaa meinaa pukata välillä.

  Kiva blogi muuten, aion ryhtyä lukijaksi :)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa! Joo, täällä on oikeastaan ollut aika vähän yllätyksiä tai ei ainakaan mitään ihan killereitä vielä... Mutta vastahan ollaan alussa.

  A

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!