lauantai 18. elokuuta 2012

Lukemista

Me emme meinaa päästä hommissa eteenpäin, kun ei osata tehdä päätöksiä ja valintoja. Olen käyttänyt aamun lukemiseen (kirjat kuvissa). Olen lueskellut pinkopahvitusta, seinien ja lattioiden eristyksiä. Me olemme kuitenkin kunnostaneet jo yhden vanhan talon lähes valmiiksi ja oppineet virheistämme, mutta silti tuntuu että pitää perehtyä ja tutkia vielä enemmän. Tällä kerralla halutaan tehdä kerralla oikein ja kunnolla.

Museoviraston pinkopahvitusohje.

Paavo-pinkopahvi

Juuri nyt pohdiskellaan lastenhuoneen lattiaa. Onko purut pakko poistaa rossipohjasta ja alempi laudoitus avata, kun purukerros näyttää kuivalta ja hyväkuntoiselta? Mutta toisaalta remontti kannattaa nyt tehdä mahdollisimman perusteellisesti ettei meidän tarvitse myöhemmin palata avaamaan lattiaa. Seinät ovat uskomattoman hyvässä kunnossa, ne eivät vaadi paljon tekemistä, käydään läpi ne kohdat joissa on sitä sientä, mutta se vaikuttaisi olevan ihan pinnallista ja alaa on ehkä noin yksi neliö kaikkiaan. Uuden väliseinän rakennetta pohdiskelen myös.

Kylpyhuoneiden rakenteesta alkaa olla jonkinlainen käsitys, mutta en osaa tehdä päätöksiä pintamateriaaleista. Ja suuremman kylppärin tilajakokin on vielä ihan alkutekijöissään. Pihan muutossuunnitelmasta on ensimmäinen versio olemassa, mutta siihenkin liittyy mahdollista tilusvaihtoa kunnan kanssa ja meillä on aavistuksen epäselvä käsitys tontin yhden rajan sijainnista.

Purkuhommat edistyvät tasaista vauhtia. Saa nähdä koska koululainen pääsee omaan huoneeseen. Ei ehkä elokuun loppuun mennessä, mutta jos syyskuun loppuun mennessä? Toinen asia josta pitäisi tehdä päätös ennemmin tai myöhemmin on se lämmitysjärjestelmä, joka valitaan pönttöuunien rinnalle. Onko jollain ehdotuksia tai kokemuksia? Pellettivoimala tai maakaasu ovat juuri nyt listan kärjessä. Maalämpöä ollaan spekuloitu, mutta viime aikoina olen kuullut siitä, ettei se olekaan yhtä kustannustehokasta kuin on mainostettu ja perustamiskustannushan on suuri. Mies miettii myös vesi-ilmalämpöpumppua, joka on kiinnostava ajatus myös, muttei ihan listani kärjessä. Aurinkopaneelit ovat pois laskuista, koska talon ulkopuoli on suojeltu.

Perinnemestarin asiaa lämmitysmuodoista.

Minä kaipaan päivä päivältä enemmän tiskikonetta ja toimivaa uunia. Ja kunnon vaatekaappia. Ja sitä, että saadaan purkaa kaikki laatikot. Koko perhe on periaatteessa sopeutunut todella hyvin kaikkeen väliaikaisuuteen, mutta kuitenkin olisi ihanaa saada hommia etenemään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!