lauantai 25. elokuuta 2012

Mielettömän kätevä ripustusjärjestelmä

Operaatio purku jatkuu. Olemme purkaneet kylpyhuonetta. Toisen puolen mies on saanut jo aika pitkälle purettua, altaat ja pöntöt irti, viemärit on tulpattu. Mies on irroittanut lastulevyjä seiniltä, mutta vielä ei olla menty tästä toisesta kylppäristä toiseen, seinän läpi. Nämä kaksi kylpyhuonetta ovat siis samassa tilassa, joka on muinoin jaettu kahdeksi pitkulaiseksi huoneeksi, joihin on sisäänkäynti eri suunnista.

Minä taas tyhjensin asunnon puolen kylpyhuoneessa siivouskomeron. Joku oli rakentanut komeroon varsin legendaarisen ripustusjärjestelmän. Seinät olivat täynnä monenkokoisia nauloja, ruuveja (tietenkin torxeja, ei mitään perusmallia), koukkuja ja tiessunmitä.
Minua harmittaa, että klassisesti unohdin ottaa hirvitys "kodinhoitohuoneesta" kuvia, kun siellä vielä oli siivousvälineitä ja koko kaaos. Tässä muutama kuva ripustusjärjestelmästä ja siististä ja elegantista siivouskaapista.

Talossa leijuu kodikas viemärintuoksu. Epäilen sen johtuvan tulppaamisesta. Muut vessat ovat ottaneet nokkiinsa, kun yksi on tulpattu.

En vieläkään tiedä yhtään minkälaisia kylppäreitä aletaan rakentamaan. Olisi siis tarkoitus tehdä kaksi ihan peräperää, ensin vierashuoneeseen suihku ja vessa ja sen jälkeen perheelle isompi kylppäri, jossa on amme, kaksi suihkua, vessa, iso käsienpesuallas (sellainen johon mahtuu kaksi tai kolme henkeä vierekkäin), kodinhoitotila ja mahdollisesti vieläpä tekninen tila. Kylpyhuoneessa on myös yksi pönttöuuni ja kaksi ovea. Minulla ei ole tästä isommasta kylppäristä mitään mielikuvaa. Yleensä minulla on päässä ihan selkeä kuva lay outista ja pintamateriaaleista ja sitten vaan piirrän ne paperille, mutta nyt lyö ihan tyhjää. On oikeasti kaikkein vaikeita, kun saa valita ihan mitä haluaa. Kun katson Pinterestiin keräämiäni kuvia, siellä on yllättävän paljon harmaata ja mustaa. Haluanko sitä oikeasti? Ehkä sinne vierashuoneen pikkukylppäriin? Kuvittelisin haluavani valkoista ja väriä, mutta mitä? Sitruunaa? Turkoosia? Punaista? Vai sittenkin musta-valkoista? Onpa poikkeuksellisen vaikeaa.


Nämä taulut ovat mielestäni kivat.


Kuvan amme muistuttaa meidän ammetta. Kun keräsin näitä Pinterestin ideakuvia näistä löytyi aika selkeä linja: sitruunaa, valkoista ja harmaata. Rouheaa betonia, vähän vanhaa puuta ja lasia. Nyt pitää pohtia onko tällainen kylppäri ihan oikeasti sellainen, jonka haluamme vanhaan taloon ja kuinka tyyli kestää aikaa.


Eikö sitruunankeltainen olekin ihana ja voimaannuttava väri!?


Tämä betonikylppäri on jotenkin todella tunnelmallinen! Lattia ei ole ihan minun makuuni. Saisi olla selkeämpi. Enkä kyllä itse varmaankaan haluaisi näin paljon betonia yhteen tilaan.


Tämän betonilattiaidean nappasin mukaan ihan muuten vaan.


Voisin kuvitella, että vierashuoneen kylppärin suihkuosio olisi aikalailla tällainen harmaa, mutta ehkä se osa, jossa on vessa ja käsienpesuallas, saisi olla vaaleampi ja lämpimämpi.


Vaikka kuvan katto ei ole vanhaa puuta, tässäkin on jotain puhuttelevaa.


Tässä on ratkaistu hyvin se kuinka useampi ihminen mahtuu yhtäaikaa hammaspesulle. Ja tila on ihanan valoisa.


Tämä on enemmän tällaisen vanhan talon tyyliä. Ihana allas.


Tämän kuvan värimaailma ja tunnelma miellyttävät minua.
  

Tämä kodinhoitotila on lähes identtinen mitoiltaan edellisen kotimme kodinhoitotilan kanssa. Tästäkin puuttuu pyykinlajittelukaapisto ja siivouskomero silityslaudalle, pölynimurille ja mopille. Mutta tykkään siististä ja yksinkertaisesta ulkoasusta.


Kumpi on parempi, koneet vierekkäin ja päällä taso vai koneet päällekäin? Ja koneet ovat vierekkäin, kannattaako ne korottaa työskentelykorkeudelle? Mitä koneiden alle voi laittaa?


Tämä on taas sieluavirkistävä. Pyykkipoikaseinä on todella kiva idea.


Olen nyt pitkään pyöritellyt ajatusta suihkusta, jossa olisikin kokonaan lasiseinät. Kun suihkun pitää olla huone huoneen sisällä, lasin takaa voisikin ehkä näkyä hirsiseinät?


Tässä suihkukoppi on tehty vanhoista tehtaan ikkunoista. Siinäkin on ajatusta.

Onko nyt helpompi ymmärtää, miksi minä en osaa päättää mitään?

2 kommenttia:

  1. käy kurkkimassa mun kylppäri-pinterest, jos siellä olisi se kuva korotetuista koneista. muistan nähneeni, mutta olenko pinnannut... toi sitruunankeltainen on ihana!!!

    VastaaPoista
  2. Joo, sitruunankeltainen on ihana! Varmaan on vaikeaa miettiä omanlaista kylppäriä joka sopii vanhaan taloon. Meillä samanlaiset pohdinnat menossa, tosin hommiin ei taideta alkaa ennen ensi kesää.

    VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!