sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sielu lepää

Aloitin aamun  Plantagenissa. Suosisin todella mielelläni kotimaisia puutarhoja, mutta karu totuus on, että Plantagenista saa yleensä kaiken mitä haluaa ja heräteostokset päälle. Tunnustan, etten vieläkään ole puutarhuroinnissa niin pitkällä, että osaisin miettiä ilmansuuntia ja auringon määrää ja kasvukautta ja kukinta-aikoja. Tänäänkin ostin pelkkää väriä. Syksykukkia, katsokaa itse.

Ollaan oltu melkein koko päivä ulkona, ihanassa auringossa. Siirrelty kasveja, haravoitu, kierretty tonttia ja kerätty tyhjiä pulloja ja syöty jäätelöä kahden vanhimman lapsen pullonpalautusrahoilla. Kävin läpi hiekkalelut, joilla lapset eivät ole hetkeen leikkineet. Heitin rikkinäiset pois ja järjestin ehjät. Pihalla on merkittävästi siistimpää.


Keijunkukkia ja Callunoita.Syysanemoneja.Kolme lukinliljaa sai uudet mullat. Nämä ovat sisäkasveja. Perintökasveja, jotka ovat kulkeneet suvussa jo minun vaarini äidiltä. Malesiassa ja Thaimaassa näitä on ulkona hotellien puutarhoissa ainakin.

Kukkapennkistä löytyi muutama malva. Joku on suunnitellut kukkapenkin hienosti, alkukesällä kukki sinisiä kukkia, keskikesällä keltaisia ja nyt vaaleanpunaisia.


Pyykitkin ova ihana väripilkku puutarhassa.Yksi syysanemonejen nupuista on jo auki.Kärhö. Mies siis ystävällisesti kaivoi minulle pyöreän kukkapenkin, jonka halkaisija on metrin luokkaa ja siellä on kärhö, kaksi anemonea, monta eriväristä keijunkukkaa, laventeli ja yksi hopeanvärinen havukasvi, jonka nimestä ei ole mitään havaintoa.


Rosmariini on ollut koko kesän ulkona todella laiminlyötynä, mutta on yllättävän hyvässä iskussa.Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. Kylläpä nuo syyskukat näyttävät ihanilta. Nyt tekee mieli saada ympärille murrettuja sävyjä, mikä on kesän heleiden värien jälkeen ihan ihme. Kaipa sitä minäkin vääntäydyn syyskukkaostoksille... sinne Plantaan.

    VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!