sunnuntai 12. elokuuta 2012

Syntiä?

Tänään on ollut repimispäivä. Mies alkoi purkaa yhtä vessaa. Mä revin tulevasta vierashuoneesta pinkopahvit. Me ei oltu koskettu pinkopahveihin, vaan oltiin pohdiskeltu niiden säästämistä, mutta tultiin siihen tulokseen, että ei uskalleta rakentaa uusia kerroksia tietämättä mitä alla on. Repiminen oli todellista syntiä, sillä hirret ovat ihan priimakunnossa, ei mitään vikaa. Ja pinkopahvikin oli suht ehjä. Mutta tiedetäänpä ainakin mikä kunto on.

Vähän tää on tällaista, että on monta paikkaa auki yhtä aikaa.

Viime viikolla meillä oli kaksi nuohoojaa poistamassa naakanpesiä hormeista. Se oli melkein koko päivän urakka kahdelle ammattimiehelle. Naakat keräävät piippuihin mitä uskomattomimman kokoelman kaikkea roinaa. Nyt kun saadaan purettua vessasta siivouskomero pois, kaikkia yhdeksää uunia saa käyttää. Ulkorakennuksen pönttöuuni on aika huonossa hapessa, se me joudutaan vähintään osittain purkamaan, ehkä jopa kokonaan.


Me jäätiin miettimään sitä lastenhuoneen lattiaa, jonka laudoista puuttuu kolmannes. Hommataan siihen varmaan jostain uudet (tai vanhat) laudat ja säästetään siinä olleet laudat jonkun muun huoneen paikkamateriaaliksi. Siellä on vielä lattia avaamatta, seinien yläosan pinkopahvi repimättä ja katon pinkopahvikin otetaan pois. Jos vaikka sieltäkin löytyy upea katto.

Tästä tulee viisiveen huone.


Tästä tulee koululaisen huone.Lohduttavaa on, että lasi- ja palovillasta huolimatta purut näyttävät kuivilta ja raikkailta.

Tulevassa vierashuoneessa pinkopahvin päällä oli kaksi erilaista, mutta hyvin samankaltaista vaaleaa beessiä tapettia, joissa oli valkoisia kuvioita. Pinkopahvin alla on ilmeisesti ollut tapetti suoraan hirressä. En ole ihan varma. Yksi niistä on sellaista keskiharmaata pikkuruudullista. Alin aika tummanvihreää, mutta jotenkin vaikuttavaa, siitä on ilmeisesti myös boordinpätkä jäljellä. Ja näytti, että välissä on ollut toisenlaista kuviollista harmaata. Palat olivat minimaalisen pieniä.

Tuleva vierashuone on ollut joskus muinoin postitoimisto ja seinässä oli laudoitettuna palveluluukun paikka.


Ennen pinkopahvien repimistä. Peräseinän lastulevyt on yhä irroittamatta.


Katto on todella kaunis. 


Pinkopahvien repimisen jälkeen. Seinässä ei ole mitään vikaa. Lastenhuoneessa oli.


Seinässä on jotkut ilmastointiaukot.Mies ystävällisesti aloitti vessanpurkuprojektinsa suhauttamalla kodikkaan tuoksahduksen jostain iänkaikenvanhasta ilmanraikastimesta. Luulin ensi, että miehellä oli uusi tuoksu, mutta kyseessä olikin varsin eksoottinen ilmanraikastin.


Vessassa on säilössä muutama ovi. Tänään ollaan siirrelty paikasta toiseen purkutavaraa. Uudelleenkäyttöön, poltettavaksi ja poisheitettäväksi.


Tämä siivouskomero on liian lähellä uunia.


Altaita ja vessoja ihan kaksittain.


Talon toinen kuumavesivaraaja.2 kommenttia:

 1. Mekin revittiin pinkopahveja pois osittain ihan siksi, että tiedetään, mitä alla on. Yksi pieni lahovaurio löytyi, muuten kaikki kunnossa.... no, ei voinut tietää etukäteen. Tosin pinkopahvit olivat osittain revenneet salamaniskun seurauksena ja korjaukset oli hoidettu kivasti ilmastointiteipillä.

  Millä eristätte seinät ?

  VastaaPoista
 2. Puukuitulevyä ulkoseiniin (sisäpuolelle) varmaankin. Se on nopeinta ja helpointa.

  Jotenkin helpottavaa, että seinät ovat sisältä noinkin hyvässä kunnossa. Ulkopuolella meillä on muutamakin ongelmakohta. Ehkä mun pitää mennä ulos heilumaan kameran kanssa.

  a

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!