sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Extreme kitchen makeover part I

Oltiin viikonloppu suvilalla ja tuoltiin sieltä kotiin kaikkea pientä lasten huoneisiin. Samalla napattiin mukaan yksi keittiön laatikosto. Pienen pohdiskelun jälkeen aloitettiin keittiön pikamuodonmuutos kahdelta iltapäivällä. Tässä settiä kuvina.


Klo 14. Keittiö on ihan täynnä kamaa. Kaapisto on todella epäkäytännöllinen, ei hyllyjä. Roskiksen paikka on lattialla ei kaapissa. Verhojakaan emme ole pesseet vaikka verhot ja tahrat ovat tulleet asunnon mukana.


Nurkassa on epämääräinen avohyllykkö ja sen päällä kahdesta irtonaisena keikkuvasta palasta tehty feikkikivitaso. Hellassa uuni ei toimi kunnolla. (Lojuuko jollain tarpeettomana vanhaa hellaa, jossa toimisi edes osa levyistä ja uuni? Ottaisimme sellaisen kiitollisena vastaan, se helpottaisi arkea kunnes päästään siihen oikeaan keittiöremonttiin.)


Klo 14.30 varastossa lojuneet vanhat jostain naapurustosta irroitetut keittiönkalusteet ovat ulkona kuurattavina.


Olisiko tämä kotoisin Elannon tiloista?


Altaassa oli vuosiluku 1958.


Harmaa pikkuruudullinen laminaattitaso, jossa on puureunat. Nostalgiaa.


Elannon laatikosto, josta olikin vain kaksi ylintä laatikkoa tallessa. Muut laatikot eivät kuuluneetkaan tähän. Mutta ehkä teemme hyllyjä tilalle.


Suvilalta tuotu, alunperäisin Hertsikan 50-luvun kerrostaloista irroitettu laatikosto nurin päin. Mies naulaa törröttäviä nauloja.


Klo 15 hyllykkö on jo matkalla pois keittiöstä ja verhokaapisto on tyhjennystä vaille.


Legendaarinen vesijohto-viemäriviritelmä.


Löytyi muuten lautalattiaakin. (Keittiössä on kahta muovimattoa, toisessa reunassa tummaa, toisessa vaaleaa.)


Nyt irroittamamme keittiön kaapit ovat ilmeisesti päätyneet tänne Hangosta.


Noin klo 18, olen maalannut paneelin yläosan tummanharmaalla maalilla, jolla edellisessä kodissa oli maalattu yhden lastenhuoneen seinä. Mies on korottanut kaappeja, jotta saadaan työkorkeus 87 cm. Allaskaapista puuttui takaosasta tukipuu, jota vasten allas tuetaan.


Klo 20, kaikki osat ovat kohdillaan. Tämän kuvan jälkeen olen maalaillut kaappeja sisältä ja ulkoa valkoisella ja mies on katkaissut laminaattitason sopivan mittaiseksi.

Huomenna on pakko käydä rautakaupassa ostamassa reikäkone, jolla voi suurentaa hanan reikää 50-luvun standardista. Mies tarvitsee lisäksi osia vesijohdon ja viemärin kytkemiseen. Rakennetaan kaappeihin muutamia hyllyjä. Saadaan roskis vihdoin kaappiin. Veikkaisin, että projekti on huomisiltana valmis, jos ei tule mitään yllätyksiä.

Tähän mennessä ei olla käytetty penniäkään rahaa. Huomenna rautakaupassa menee jotain. Suurin osa kamoista tuli talon mukana ja tosiaan se yksi laatikosto käytiin purkamassa kaverin keittiössä. Osa samasta keittiöstä on aiemmin hyödynnetty suvilan leikkimökissä (ennen ja jälkeen). Ja sitä on vielä jäljelläkin. Maalit ovat edellisen kodin peruja. Tavallaan tuntuu turhalta tehdä väliaikaista muutosta, kun tavoitteena olisi tehdä alle vuoden sisällä se oikea uusi keittiö. Mutta jo nyt tuntuu, että tämä muutos on hyvä. Keittiö on kauniimpi ja toimivampi ja MEIDÄN.

Keittiöstä purettu hyllykkö saattaa löytää paikan lasiverannalta kenkähyllykkönä eli sekään ei mene hukkaan. Allaskaapisto on jo ihan polttokunnossa.

5 kommenttia:

 1. Jännityksellä odotan jatkoa! Nopeaa toimintaa :)

  VastaaPoista
 2. Huh, on teillä tuossa projektia. Mutta varmasti väliaikainenkin ratkaisu rauhoittaa mieltä :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Me tehdään ihan oikea ja lopullinen keittiö vanhoista kaapeista, ainoa vaihtoehto meille. Kierrätys kunniaan!

  VastaaPoista
 4. Te sitten laitoitte vähän vauhdilla kasaan keittiön ! Mieletön muutos ja aika pienellä.

  VastaaPoista
 5. Vesi ja viemäri on kunnossa. Mun pitäisi maalata, mutten taida jaksaa.

  A

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!