lauantai 29. syyskuuta 2012

Lattia etenee

Eilen tuli rekan kyydissä pinkopahvia, puukuitulevyä, lattiaa ja kaikkia tilpehöörejä. Tänä aamuna ajeltiin lasten kanssa lattiamaaliostoksille. Mies tekee lasten lattiaa, kolmannes valmiina.


Ekovillaa on nyt viiden sentin kerros vanhan purun päällä.


Huoneessa oli aamulla ihana valo, ja ekovillasumu.


Oviaukon muovi vedettiin hetkeksi syrjään, jotta koko perhe pääsi katsastamaan tilanteen.


Uutta lattiaa.


Maalivalinnan tein liuotinohenteisen Permon, luotinohenteisen Betoluxin ja vesiohenteisen Betoluxin välillä.  Päädyin viimeiseen.


Värivalinta meni varmaan taas pieleen. Maalikaupan luonnonvalolamppu ei tietenkään toiminut. En halunnut vitivalkoista, mutta en myöskään kovin tummaa harmaata. Sellaisen harmahtavan valkoisen. Kaupassa alin värimalli näytti hyvältä ja ihan harmaalta. Nyt se näyttää luonnonvalossa valkoiselta. Olisi ehkä sittenkin pitänyt ottaa lattiamaalivärikartan vaaleampi harmaa (kuvassa vasemmassa yläreunassa). No, jos maali näyttää vielä lattiassakin liian valkoiselta, pitänee hakea taas uusi purkillinen ja tohtoroida vanhaa...


Esikoinen valitsi näitä värejä omaan huoneeseensa. Aika samaa settiä kuin vanhassa kodissa.

6 kommenttia:

 1. Aika kiinnostavaa settiä minusta nuo esikoisen värivalinnat. Kiva nähdä joskus lopputulos!

  VastaaPoista
 2. Millä perusteilla teit lattiamaalivalinnan? Me ollaan aikeissa maalata yläkerran lattiat, vaikka kapea lautalattia ei niin silmää viehätäkään.

  VastaaPoista
 3. Mä noin niinkuin periaatteessa uskon Uulan perinnemaaleihin vanhassa talossa. Mutta näin livenä mattapintaisen Uulan lattian, joka oli kuin muovimatto ja sitten vielä googlailin vanhojen talojen korjauskeskusteluja ja moni sanoi, että Uula on pitkään nihkeä ja kuivumisvaiheessa siihen tarttuu asioita tai jää jälkiä. (Minulle saa todistaa, että olen väärässä.)

  Suvilalla on Permolla ja Betoluxilla (ja Osmo Colorin öljyvahalla) käsiteltyjä lattioita. Tykkään molempien pinnoista. Se on kova ja kiiltävä ja kestää käyttöä. Nyt valitsin vesiohenteisen Betoluxin, koska aina valitsen mieluummin vesi- kuin liuotinohenteisen. Eli tällainen ajatusketju on maalivalinnan takana.

  a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista. Meillä ei ole mitään kokemusta lattioiden maalaamisesta, niin hyvä saada kokeneemmalta vinkkiä.

   Poista
 4. Annan hyvän harmaan sävyn...sillä ollaan maalattu Huvilan lattoita H157, sellainen kustavinharmaa/helmenharmaa...ei taitu siniseen eikä vihreään..on ihan kunnon vanhanajanharmaa...kivalta näyttää teillä...

  MiMa

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Pääsen varmaan kohta maalaushommiin, katsotaan sitten pitääkö sävyttää toista kerrosta varten parempi harmaa. Joskushan värit yllättää...

  a

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!