sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Maali pinnassa

Eilen aamupäivällä mies teki lattiasta vajaat puolet, tänään loput ja minä pääsin iltahämärissä maalaamaan ekan maalikerroksen. Ajattelimme, että maalaamme tokan maalikerroksen vasta kun uuni ja katto on maalattu sekä väliseinä rakennettu. Maali oli todella vaaleaa, mutta ei kuitenkaan ihan hohtavan valkoista. Täytyy päivänvalossa tehdä arvio siitä kelpaako se vai pitääkö käydä hankkimassa helmenharmaata.

Tänään googlailin tuuletusräppänäasioita. Kaikissa huoneissa on ikkunoiden yläkulman hollilla tuuletusräppänä, joka on ollut tukittuna siitä 80-luvun rempasta saakka. Luulen, että pyrimme hankkimaan niihin puuttuvat osat ja ottamaan uudelleen käyttöön. Ainakin Metsänkylän navetasta (tai siis sieltä uusien osien kaupasta) löytyy osia ja varmaan myös Rakennusapteekista.Mä en mitenkään älyttömästi tykkää paljaasta puupinnasta, mutta joka kerran, kun on tehty jotain uutta, tuntuu ihan synniltä maalata sen pinta. 


Iltapäivän viimeinen aurinko jätti merkkinsä hirsiseinään.On se olevinaan harmahtavaa...

Tosiaankin jännää, että tehdään ihan uutta lattiaa, kun periaatteena oli säilyttää ja kierrättää vanhaa. Mutta onhan uudessa pinnassa puolensa. Minulle on jäänyt mieleen juttu talosta (muistaakseni Kannustalon yksi ensimmäisiä Long Island -malliston taloja), jossa perhe asennutti rakennustyömaalla lattian ihan hommien alkupuolella ja nimenomaan ei suojannut sitä mitenkään ja suorastaan kehotti rakennusmiehiä kohtelemaan sitä mahdollisimman kaltoin ja pintakäsittely (olisiko ollut joku öljyvaha) tehtiin vasta kun työmaa oli miltei valmis. Mieleen jäi, että talon lattia oli ihanasti vanhan näköinen, vaikka oli uusi. Mekään ei olla ajateltu tätä omaamme mitenkään erityisesti suojella. Jo nyt siinä on pari lommoa ja muutama oksa, jotka eivät olleet vielä maalista moksiskaan.

Nyt pitäisi löytää joku puuseppä, joka tekaisisi yhdelle ovelle karmit!

2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Minusta Uulan kaste onkaunis harmana sävy, sillä on maalattu talokin, mutta sopii sisämaalinkin sävyksi. Ulkoseinässä sävy vaihtelee valon mukaan tosi paljon. Joskus näyttää ihan valkoiselta ja joskus kunnolla harmaalta.

  Meilläkin on hakusessa puuseppä karmien tekoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Odottelen sitä päivänvaloa, että todellinen väri paljastuu...

   a

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!