tiistai 16. lokakuuta 2012

Ei mitään uutta kotirintamalta

Remontin kanssa on suvantovaihe. Mies rapsuttelee aina ehtiessään lastenhuoneen kattoa. Toi töistä melkoiset turvatikkaat työtä varten. Meillä ei ole epäkeskohiomakonetta, jota olisi voinut testata hommaan. Mies kokeili tavallista, mutta se vain jämäyttää maalin kiinni.

Kiitos maalinpoistoaineneuvosta. Tähän keikkaan emme taida enää lähteä ostoksille, mutta seuraavaan kattoon lienee pakko kokeilla. Mitään lämmitintä ei olla uskallettu kokeilla, ettei purutäyte syty itsestään. Kyllä se maali rapsuttelemallakin lähtee.

Käytiin laittamassa suvila talvikuntoon. Mies kaatoi yhden tuomen. Nyt ei tarvitse katsoa tuomikehrääjien jokavuotista harsoa. Ja tuomi oli yhtäkkiä alkaunut nojailla ulkorakennukseen. Nosteltiin maalit kylpyhuoneeseen, kun siellä pidetään aina peruslämpö (toki myös keittiössä ja olohuoneessakin, mutta siellä maalit ovat eniten tiellä...).

Täällä kotona ei kivijalan tuuletusluukkuja ole suljettu vuosiin, tänä vuonna olisi tarkoitus. Jos lämmittämisessä jää yksikin ilta väliin on kotona aika vilakkaa. Lastenhuoneen sähköpatteri on ollut satunnaisesti täydentämässä lämmitystä, jos ei olla ehditty laittaa uuniin tulta.

Jos taas seuraavalla kerralla olisi jotain kiinnostavampaa kuvattavaa ja kerrottavaa.4 kommenttia:

 1. Voi miten reipasta kun jaksatte raaputtaa! Meillä tänä iltana katon maalausta tiedossa, ja vedetään vanhan päälle.. :/ Saa nähdä, hiottu enimmät ja pesty maalipesulla. Toki jää paikoin epätasaisuuksia, mut.. haittaakse? :)

  VastaaPoista
 2. Mä olisin joko jättänyt ränsistyneen maalin näkyviin tai harjannut kevyesti ja maalannut päälle, mutta toi on niin lohkeilevaa maalia, ettei oikein ole vaihtoehtoja. Muut näkyvissä olevat katot (vasta kaksi muuta) ovat merkittävästi paremmassa maalissa.

  A

  VastaaPoista
 3. Onpas muuten tutun värinen katto. Meidän keittiössä valkoinen maali on joistain kohtia vähän rapistunut ja alta paistaa juuri tuon värinen maali :)
  Tsemppaan teidän urakkaa, sisäkattohommat on sieltä ikävimmästä päästä kun asentokin on niin hankala.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tsemppauksesta. Vaikka mies on raaputtanut monta iltaa, ollaan ehkä puolivälissä.

  a

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!