keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Katto

Mies on iltaisin hiljaksiin repinyt seinän yläreunan pinkopahveja ja irroitellut nauloja lasten huoneessa. Tänään lähti ensimmäinen pala katon pinkopahvia ja hetihän minun oli heiluttava kameran kanssa ikuistamassa paljastuvaa kattoa. Se olikin kiinnostava yllätys, katto on KAUNIS, mutta reunoista vaikuttaa puuttuvan yksi lista. Kiersimme ympäri muita huoneita yrittämässä hahmottaa millainen puuttuva lista on.

Päivän kysymykset: Millä värillä kattolistat maalataan? Katon maalilla, seinän maalilla, jollain muulla värillä, millä? Entä jalkalista? Lattian maalilla, seinän maalilla vai jollain muulla? Entä ikkunoiden ja ovien peitelistat ja koristelistat? (Näistä asioista minulla on vähän mielipiteitäkin, mutta kuuntelen mielelläni ensin ehdotukset ja näkemykset.)


Katossa on ainakin punaruskeaa (lakka?), vauvankakanväristä ja vihertävän harmaata. Reunoissa kulkee yksi koristelista ja sen vierestä taitaa puuttua vielä toinen.

Tässä tulevan keittiö-olohuoneen kattoa. Se oli yksi ainoita, joita ei oltu pinkopahvitettu. Tai laskettu.


Tässä tulevan vierashuoneen katto, jossa näkyy se lastenhuoneesta puuttuva lista.


Tässä lähikuvia toisesta lastenhuoneen ikkunasta. Veikkaan, että näkymä vaatii vähän suomentamista, jotta tajuatte mitä kuvassa näkyy. Joku on laittanut sisä- ja ulkoikkunan väliin ikkunanpuitteita vasten puolentoista sentin styroksikerroksen ja päällystänyt sen jollain ohuella kovalevyllä tjsp. On taas kunnioitettu rakennusperinnettä ja vanhoja materiaaleja!

Päätän tämän päivän raporttini tähän.

5 kommenttia:

 1. Minusta listamaalien sävyt on ihan makuasia. Itse tykkään korostaa niitä ja maalata näkyvästi väreillä. On meillä valkosiakin, mutta kun rapsuttelee esiin niitä talon alkuperäisiä sävyjä, niin ne on aika tummaa harmaata, ruskeaa ja vihertävää. Minusta lattiamaalista ja tapeteista saa niitä hyviä sävyjä.

  VastaaPoista
 2. Todella mahtvat paneelikatot teillä! Itse maalaisin katot jollain vaalealla sävyllä, mieluimmin ehkä kermanvalkoisella, tuo valoisuutta ja korkeuden tuntua huoneisiin. Nämä ovat niitä makuasioita, monella eri tavalla voi päästä hyvännäköiseen lopputulokseen :)!

  Tänään itsekin juuri maalailin helmiponttikattoamme Uulan Into-maalilla, samantyylinen ruskea (kuulto)väri oli pohjalla kuin teilläkin tuossa yhdessä kuvassa näyttää pilkistävän...

  VastaaPoista
 3. Uusi vanhan rakentamisen blogi minulle, kiva! Jään tänne katselemaan. Meillä on projektina pieni kesäasunto, jota teemme hyvin pienellä budjetilla ja hitaasti, mutta tarkoitus olisi tehdä vanhan laista noin pääosin. Jään mielenkiinnolla kuuntelemaan, mitä mieltä muuta ovat väreistä. Paneelikatot ovat upeat, toivottavasti meiltäkin löytyy levyjen alta jotain mukavaa!

  VastaaPoista
 4. Itsekin yhdyn tuohon Katjan kommenttiin, että täysin makuasia. Ehkä suuret pinnat kuten katot ja lattiat vedän itse suht neutraalisti mutta sitten listojen, kynnysten ja ovenkarmien kohdalla voi "revitellä", pintoina pienempiä ja helpompi maalata uudelleen jos haluaa muutosta :)
  Meilläkin makuuhuoneen katto odottaa tuolla hiomista, jotta sähkäri pääsee jatkamaan hommia. Mutta miten vastenmielistä katon hiominen voikaan olla.. plaah..

  VastaaPoista
 5. Me taidetaan miehen kanssa kokeilla harjata katto (kaikki irtonainen röhnä) ja irrotetaan pinkopahvien naulat. Jos katto näyttää hyvältä rähjäisenä, mietitään jos laitettaisiin vain uudet ja kauniit reunalistat. Harmaat varmaan.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!