lauantai 27. lokakuuta 2012

Suuntana maalikauppa

Mies rapsuttaa viimeisiä neliöitä lastenhuoneen katosta. Minä lähden jälkikasvun kanssa maalikauppaan. Pitää ostaa maali kattoa varten ja lisäksi pönttöuunia varten. Uunien korjausohjeet löysin museoviraston korjauskorteista, mutta se sanoo uunin maalaamisesta vain, että öljymaali. Suvilalla olemme maalanneet uunin pellavaöljymaalilla.

Kattopaneelin maalausasiaa googlasin kovasti ja lueskelin Uulan sivuja. Uula itse suosittaa paneelikaton maalaukseen omaa Into kalustemaaliaan. Muut potentiaaliset vaihtoehdot ovat Uula - himmeä sisäöljymaali (entinen munamatta), jota kovasti susoitellaan eri keskustelufoorumeilla ja Into sisustusmaali. Onko jollain joku kommentti ennen kuin ehdin kaupan kassalle saakka?

8 kommenttia:

 1. Ehdinköhän ajoissa... maalasimme Kallismaan tuvan paneelikaton Into-kalustemaalilla. Mies kehui, että oli helppo ja kiva maali maalata. Jälkikin on tosi nättiä.

  VastaaPoista
 2. Ehdinköhän? Meillä maalattu Into-maalilla ja sillä "munamatalla", tykkään jälkimmäisen jäljestä enemmän. Ihanan himmeä ja jotenkin "vanhahtava".

  VastaaPoista
 3. Huh mikä homma teillä ollut tuon katon puhtaaksi rapsuttamisessa! Itse maalasin sisäkattoja Intolla, helppo maali levittää ja kuivuu nopeasti.

  VastaaPoista
 4. Jestas, miten arvostan sitä, joka tuon katon on raapinut! maalaaminenkin on yhtä helvettiä, voin vain kuvitella, miten vihaisin raapimista.

  Meillä on maalattu makkarin katto valkoisella Intolla. Oli ihan tuskallista, kun se ei peittänyt millään. Monen kerroksen jälkeen luovutin ja katto on yhä epätasainen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Mies on urheasti rapsuttanut katon. Nyt se on valmis. Täytyy toivoa, että muiden madallusten alta löytyy parempikuntoiset katot, ettei tarvitse joka huonetta raapia.

  Kommentit näin vasta shoppailun jälkeen. Kattoa varten ostin sitä Into kalustemaalia. Ja lähes valkoista. Uuniin helmenharmaata ovi ja ikkunamaalia. Myyjä olisi suositellut Empireä. Halusin pysytellä Uulassa. Mutta kyllä maalit on kalliita!

  A

  VastaaPoista
 6. Melkoinen rapsutusprojekti.
  Sisäpintojen maalaamiseen, vilkaiseppa netistä Sateenkaarivärien kaseiinimaalia. Hyvä peittävyys, riittoisaa (hyytelömäistä) ja edullisempaa.

  VastaaPoista
 7. Ihana kakluuni. Meidän villasta löytyi tuollainen pyöreä tulisijan paikka, vaan ei enää itse uunia. Täytyypä entisöinnin nimessä yrittää löytää jostain alkuperäisen veroinen...

  VastaaPoista
 8. Kommentoin nyt tänne, myöhassä tosin. Mielestäni uulan munamatta on tosi kaunis, vanhahtava pinta, olemme maalanneet sillä kaikki katot, jotka ovat leveää vanhaa höylättyä lautaa, siihen se sopii tosi hyvin. Minun maalauskokemuksella sanoisin, että se ei kuitenkaan sovellu tuollaiselle helmiponttipaneelille, jota kuvista päätellen katto on. Munamatta on liian paksua ja sitä levitetään reilusti, joten paneelin ura tulisi täyteen maalia. Uulan into on varmasti ihan hyvä maali ainoat miinuspisteet saa siitä, et sen sävytykseen ei käytetä luonnonpigmenttejä. Itse olen erityisen ihastunut Allbäckin-pellavaöljymaaliin, sillä saa todella kauniin pinnan, se on kylläkin vielä kalliinpaa kun uulan vastaava, mutta mielestäni myös riitoisampaa ja siitä ihana, et kuivuu nopeasti, hyvissä olosuhteissa vuorokaudessa.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!