lauantai 3. marraskuuta 2012

Lastenhuoneita vaihteeksi

Mies on reippaana aloittanut isojen poikien huoneen väliseinän rakentamista. Meille tulee ensi viikolla ainakin muutamaksi päiväksi hommiin timpuri, mahdollisesti auttamaan väliseinähommassa ellei mies pääse sen kanssa odottamattoman pitkälle nyt viikonloppuna, ja ennen kaikkea auttamaan puukuitulevyjen asentamisessa ja pinkopahvituksessa. Saadaan hommaan vähän vauhtia ja ennen kaikkea henkistä helpotusta. Ja jos meidän yhteinen harjoitus sujuu hyvin, tyyppi tulee varmaan tammikuussa tekemään vierashuoneen pikkukylppäriä! Kun saamme sen käyttökuntoon, voimme purkaa nykyisen spa-osastomme.
Eilen siivosimme lasten kanssa ja muutimme vaihteeksi lastenhuoneen järjestystä. Olemme nyt todenneet, että uuni riittää lämmittämään tilan, joten siirsimme työpöydän ikkunan ja samalla sähköpatterin eteen. Saimme paljon lisää leikkitilaa lattialle. Meillä rakennetaan majoja lähes joka päivä. Lapsille on alkanut kertyä kaikenlaista ryönää. Parittomia muovileluja, ihmeellistä (tai siis kummallista) paperisilppua, pullonkorkkeja ja ties mitä aarteita. Saimme siivottua osan ryönästä, mutta loppukarsinta tehdään sitä mukaa, kun tyypit muuttavat kukin omiin huoneisiinsa.Pöydässä on liitutaulupinta, jotta siihen voi piirtää autoratoja.


Laittelin lasten taideteoksia ihan suoraan nauloilla seinään, kun huoneen pintamateriaalit ovat "ei mitään välii" -kunnossa.


Kesän kirppislöytö Etelä-Ruotsista. Ehkä pikkasen pateettinen...


Kesän toinen kirppislöytö (9 euroa) ihan tästä nurkilta.


Meillä oli eilen kutsumaton vieras. Meillä ovat hiiret rapistelleet välikatossa ja muutamassa seinässä. Olemme laittaneet ihan tällä viikolla muutaman hiiribaarin eri puolille taloa. Eilen aamulla kävelin keittiön ohi ja näin jonkun pitkähäntäisen livahtavan tiskipöydän alle. Illalla mies oli tiskaamassa ja sama tyyppi ilmestyi paikalle, taisi olla vähän tokkurassa (olisiko poikennut baarissa?) ja mies kopautti tyypin hengiltä. Yksi vähemmän.

Eilen aamupäivällä kuului kyyhkysen (tai ties minkä puluboin) yhtäjaksoista kujerrusta  ilmastointihormista. Epäilen, että sekin oli jumissa vähän väärässä paikassa, mutta myöhemmin ääni loppui.

Eilen laitoin ensimmäisen kausivalot. Ihan vaatimattomat ja simppelit. En nyt oikein tiedä missä valoinspis oikein luuraa. Pitäisi varmaan laittaa vähän nauloja ikkunoiden yläpuolelle ja muutenkin yrittää saada tätä ihmisasumuksen näköiseksi. Glögiä on kaapissa ja torttutaikinaa. Alkaisiko joulukausi vähitellen?

5 kommenttia:

 1. Voi miten upeat sängyt teidän lapsilla onkaan! ja liitutaulumaalilla maalattu pöytätaso on ihan tosi hyvä idea.

  Meillä eksyi yksi hiiri jo makuuhuoneeseen. Napsahti loukkuun keskellä yötä ja herätti meidät. Se onkin ollut tämän syksyn ainoa yksilö!

  VastaaPoista
 2. Hiiret - vanhojen talojen alivuokralaiset, hih. Tiedä häntä kuinka paljon niitä ja muita eläimiä meilläkin vilistää, kun villa on ihan autiotalona ja purkutyömaana vasta tällä hetkellä. Viime viikonloppuna löytyi keittiön ikkunan edestä lattialta (sisältä) tuupertunut talitiainen : ( Ehkä sitten linnutkin pysyvät kauempana ja säästyvät, kun pääsemme asuttamaan taloamme.

  VastaaPoista
 3. Mä niinkuin periaatteessa haluaisin maalata kaikkien lasteni sängyt samanvärisiksi, mutten kuitenkaan ole raaskinut, kun jokaisessa on kaunis omanlaisensa maalipinta. Voi olla, että neitihenkilön viininpunainen sänky maalataan oikeasti, muut varmaan säilytän vaaleansinisenä ja kermanvaaleana. Esikoisen tummanruskeaksi petsatun sängyn olen jo maalannut valkoiseksi, kun tasaisessa tumaksi petsatussa pinnassa ei minun makuuni ollut mitään kauneusarvoja.

  Joo, voi hiiri.

  anu

  VastaaPoista
 4. Ihana lastenhuone! Paljon tuossa onkaan neliöitä kun on tosi tilavan näköinen?

  VastaaPoista
 5. Kiitos. No siis me ei olla tehty sille mitään, vaan kannettu kamat sisään. Tästä lastenhuoneesta (joka on melkein 32 m2) tulee tulevaisuudessa kaksi lastenhuonetta ja isohko käytävä, josta oli ainakin tarkoitus tulla kirjasto, mutten ole enää ihan varma.

  Toi huone, jota rempataan, on 27 m2 ja se jaetaan vähän epätasapuolisesti puoliksi (olemassa oleva oviaukko määrää väliseinän sijainnin ja isommalle puolelle tulee pönttöuuni, joka taas rajoittaa sisustamista.

  A

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!