perjantai 2. marraskuuta 2012

Voi jospa...

Meillä oli miehen kanssa ajatuksena, kun muutimme helmikuun lopussa, että ainakin yksi kylpyhuone on saatu rakennettua kesän aikana. Ja kesän jälkeen saadaan valmiiksi iso keittiö-olohuone. Niiden sijaan puutarha on perattu kertaalleen, pari huonetta on purettu, lastenhuone on työn alla, keittiössä on tehty pika make-over. Nyt joulun lähestyessä haaveilen, voi jospa meillä olisi jo valmiina uusi olohuone-keittiö, jotta voisimme viettää siellä joulua ja meillä olisi jättikorkea joulukuusi, vain siksi, koska sinne mahtuu. Ei ihan lupaavalta näytä. Nyt eletään jo marraskuuta ja lastenhuone on listan kärjessä. Ja tuleva keittiö-olohuone on piukassaan kaikkea tavaraa.

Olen yhä sitä mieltä, että viisain saamamme neuvo on, että talossa kannattaa asua jonkin aikaa ennen kuin aloittaa remontoinnin. Talo kertoo mitä se tarvitsee. Meillä oli aika selkeä visio siitä minkä näköinen talon pitäisi olla ja nyt kuviot ovat heittäneet muutaman häränpyllyn matkan varrella.

Nyt kriiseilen jouluvieton lisäksi eteistä. Vaikka organisoin keväällä eteisen aika hyväksi, nyt huomaa ettei tila riitä, kun pitää saada mahtumaan neljän pienen henkilön kunkin kahdet talvivarusteet, sadevarusteet, välikausivaatteet, kaikki villavaatteet, lenkkarit, saappaat, talvikengät ja meidän aikuisten varusteet. Hurja määrä kamaa. Eteisen make-over taitaa olla edessä nyt viikonloppuna, jos keksin ongelmiin ratkaisuja. Jatkon kannalta mietimme, kannattaisiko avata yksi nyt suljettuna oleva sisäänkäynti, jotta sen yhteyteen saisi paremman eteisen ja ulkoiluvarusteiden huoltotilan? Ehkä myös sen kodinhoidon? Entä jos kylppäri ja kodinhoitohuone eivät tulekaan samaan paikkaan?

Olen vähän kyllästynyt kaaokseen. Haluaisin nyt saada hommat etenemään.

Tätä haluaisin tältä kodilta juuri nyt! (Kuvat viime joulusta, vanhasta kodista.)
4 kommenttia:

 1. Totta, vanhaa taloa kannattaa asuttaa jonkin aikaa ennen radikaaleja ratkaisuja. Mekin olisimme tehneet pari isoa mokaa jos olisi ollut rahaa, aikaa ja jaksamista..
  Minäkin haaveilen jouluksi uutta olohuonetta ja keittiötä. Saisi edes toisen, niin tuntuisi että homma etenisi jollain tapaa.

  VastaaPoista
 2. :) Tutulta kuulostaa, asiat etenevät remonttia tehdessä hitaammin kuin kuvittelee ja toivoo. Meilläkin on ajatukset mm. talon ulkovärityksen suhteen muuttuneet tämän puolen vuoden aikana, jonka olemme sen omistaneet. Alkaa hyväksymään talon sellaisena kuin se on, pääsee irti tarpeesta tehdä (liikaa) muutoksia. Ajatukset selkiintyvät ja rönsyt karsiutuvat. Kovasti tsemppiä teille remppaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Meillä poikkesi tänään yksi timpuri, tulee ensi viikolla jeesailemaan vähän ja tammikuussa lisää. Ehkä tää helpottaa.

  Anu

  VastaaPoista
 4. Voisin kirjottaa samat asiat itsekin, ja tosiaan allekirjoitan myös tuon, että vanhaa taloa kannattaa asua rauhassa ennenkuin suurempia muutoksia tekee. Meilläkin kaivataan kipeästi eteistilaa lasten vermeille ja toki omillekin :) Tuleva eteistila on täynnä rempan alta säilytettävää kamaa ja herra ties milloin sen tilan kimppuun pääsee..toivossa on hyvä elää, vielä _joskus_ meillä on toimiva eteinen, keittiö, olkkari jne, eiks vaan ;D Paljon voimia sinne, kyllä se siitä taas!

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!