sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Lämpöä kotiin

Eilen tiivistettiin olkkarin ikkuna ja ripustettiin siihen verhot. Ihan vain siksi, että sisällä olisi himpan lämpimämpää. Luulin, että mies oli jo paperoinut ikkunan, mutta siinä olikin liimapaperin sijaan maalarinteippi ja tiivisteenä vessapaperia... Minä pesaisin ikkunan ja mies liimapaperoi. Laitoimme verhovaijerin ja paksut verhot. Lisäksi olen nyt pitänyt nojatuolin selkänojalla tyynyjä estämässä ikkunan alareunan vetoa. Vanhat valosarjat ovat viimeistä talvea ikkunassa, tasan puolet valoista toimivat, loput ei.
7 kommenttia:

 1. Tiivistämistä saisi tehdä meilläkin. Lasikuistin parioven karmeihin on kertaalleen laitettu silikonitiiviste, mutta tuntuu ettei auta yhtään. Seuraavaksi harkitsen tuplapaksujen villaverhojen ompelemista oven eteen. Pysyisi pahin viima poissa.

  Minäkin aina sinnittelen noiden risojen jouluvalojen kanssa. Sitten kun ei enää kehtaa ikkunoihin ripustaa, tungen lasitölkkeihin jossa palaneet lamput ei niin erotu ja taas tulee pari vuotta lisää elinikää :))

  VastaaPoista
 2. Mistä saa liimapaperia ? Laitettiin viimeksi Kallismaalla tuplat paikoilleen, maalarinteipillä. Tiedän, että sitä ei pitäisi käyttää, mutta pakko oli keksiä jotain.

  Meillä on sama taktiikka valojen suhteen kuin Katjalla, lasitölkkiin vaan esim. koristepallojen kanssa, sit vasta roskiin, kun valoista palaa enää noin 20 %.

  VastaaPoista
 3. Noi valot on sellaiset Ikean isot ikkunavalot, en tykkää tölkittää isoja, pienempiä vaan.

  Ikkunaliimapaperi on Rakennusapteekista. Niillä on myös nettikauppa ja Helsingin myymälä, jos jompi kumpi helpottaa.
  a

  VastaaPoista
 4. Minä vannon edelleen micropore-haavateipin nimeen, kun vaan joku (=kai se sitten olen minä) jaksaisi ne laittaa paikalleen, sillä huju käy...

  VastaaPoista
 5. Eikö haavateippi tule hemmetin kalliiksi?

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Microporen vaihtorulla maksaa keskimäärin 1e/rulla ja siinä on 10 metriä. Saa valkoisena ja beigenä. Eli koko talon ikkunat teippaa ihan kohtuurahalla :)

   Poista
  2. En olisi arvannut, että se on niin järkihintaista. Onko se vaikeaa irrottaa?

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!