sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kesähuone

Minä teen miehen mielestä vähän turhaa työtä. Nimittäin aloin repiä ullakon kesähuonetta. En osaa täällä alhaalla juuri nyt tehdä mitään hyödyllistä ja vimma on kova. Siispä menin ullakolle repimään. Olen ajatellut, että kesähuoneesta voisi tehdä lapsille jonkinlaisen pysyvän kesämajan kesäajaksi.


Kesähuoneessa oli elegantti kevytrakenteinen styroksikatto, jonka päältä vielä löytyi kaikenlaista esineistöä.


Seinät ovat jonkinlaista ohutta kovalevyä (en ole varma onko se oikea nimitys).


Lautalattia on sähäkän turkoosi, ja seinät ovat olleet myös. Veikkaan, että vasta meitä edeltävät vuokralaiset ovat maalanneet seinät valkoisiksi.


Huoneessa on lautaseinät ja pinkopahveista ja ainakin kolmesta tai jopa neljästä eri tapetista on jälkiä. Tämä näyttäisi mintunvihreältä.


Ruskeasävyistä kukkatapettia (joko samaa tai kahta hyvin samankaltaista) näkyy olevan lapsitapetin alla ja päällä.Seinissä levyn alla on lasivillaa. Ulkoseinissä styroksia!


Ruskean tapetin kukat ovat suojaisessa paikassa kauniin vaaleanpunaiset.Lasivillat.Tämä lapsitapetti on tunteitaherättävää. Onko huone ollut joskus lastenhuone? Kenen? Milloin? Onko se ollut lastenhuone vain kesällä vai myös talvella? Huone on siis eristämätön ja lämmittämätön kesähuone.


Tapetissa on monta eri tapahtumaa.

Lattian rajassa, listan alla värit ovat kirkkaimillaan.


Koukku.


T'ähänkö on kytketty tuhmat lapset?


Ikkunalauta.


Lasten kytkentäkoukku?


Sähköt ja kattovalaisimen ripustus.

10 kommenttia:

 1. Hui! Toivottavasti on vaan ollut kesähuone. Tosin eristysmateriaali viittaa kyllä kylmäaikakäyttöönkin. Aika erikoinen tuo lasten tapetti. En ole missään nähnyt. Paljon työtä, mutta kiva huone siitä tulee. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut eristetty vasta myöhemmillä ajoilla, tapetit viittaavat viime vuosisadan alkupuolelle.

   Poista
 2. Herranjestas mikä tapetti!! Saako tuota lapsitapettia jotenkin otettuna säilöön, vaikka kehyksiin, tauluksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti säästän, mutta haluan säästää varmaan seinässäkin.

   Poista
 3. Jotenkin terapeuttisia kuvia kun ruman pinnan alta repeytyy esiin kaunista vanhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin hassua, että toi on ainoa paikka tässä talossa, josta löytyy vähän enemmän vanhaa. Ja kyllä mietityttää kuka on huoneen tyytyväisenä rumemtanut?

   Poista
 4. Miten mielenkiintoinen tapetti! Loistava tuo lasten maja idea. Sinne vaan riippumatto ja lapset Anna ystäväämme ja Viisikko kirjoja lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jo se riippumatto valmiina! Mietin vaan ullakon muuta turvallisuutta, että voiko lasten antaa kekkaloida siellä keskenään. Pitää miettiä.

   Poista
 5. Villojen ja styroksian takia ei todellakaan mitään turhaa työtä! Ihan hyvä saada pois, ja altahan näkyy paljastuvan ihan siistiä pintaa.

  Lapsitapetti on suloista.

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä tossa lapsitapetissa on jotain pelottavaa, vähän niinkuin Grimmin saduissa...

  Joo pakkohan villoille ja styroksille oli antaa kyytiä. Ja eikö periaatteessa ole talolle vaarallista, että kylmän tilan sisällä on olevinaan lämmin tila!?

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!