lauantai 29. kesäkuuta 2013

Esikoisen huoneen uusi järjestys

Sain eilen vihdoin maalattua esikoisen huoneen liitutaulun toiseen kertaan. Puoli vuotta siihen meni. Se vaan jäi, kun nuori mies muutti huoneeseen ja sänky ja yöpöytä olivat liitutaulun edessä. Nyt maalasin liitutaulumaalilla keittiössäkin ja hoitelin esikoisen seinän samalla. Päätimme myös vaihtaa järjestystä.

Vaikka huone on varsin pieni ja kirjahylly on kiinnitetty paikoilleen, löysimme silti ainakin yhden uuden järjestyksen huoneelle. Listat puuttuvat yhä, samoin sähköt. Molemmat varmaan syksyyn saakka. Tykkään yhä huoneen värimaailmasta ja tapetista. (Esikoinen kysyi, että kauanko pitää elää tämän saman tapetin kanssa, eikö jo voisi vaihtaa!)

Esikoinen ei ole kovin järjestelmällinen ja siisti. Hän ei edes huomaa, jos huoneessa on kaaos. Siivoaminen kaatuu aina siihen, että hän jää leikimään jollain yksittäisellä lelulla, lukemaan jotain lehteä tai jotain kirjaa. Mutta reipas poika laittoi aika radikaalisti kaikenlaisia lappusia ja taideteoksia poltettavaksi. Lapsi ymmärtää onneksi, että kaikkea ei voi säästää.


Sänky on nyt ikkunan vieressä. Kuvassa ylhäällä näkyy ilmastointiaukko. Siinä on ulkopuolen verkko, mutta puuttuu sisäpuolen mekanismi.


Kirjahylly on ruuvattu seinään kiinni, eli sen paikkaa ei helpolla vaihdeta. Mutta kirjoitupöytä mahtui juuri sopivasti kirjahyllyn viereiseen koloon.


Löysin tällaisen suloisen retrovalaisimen Tori.fistä.


Saatiin vihdoin vaijeri paikoilleen, jotta nuori sankari saa omaa taidettaan esille.


Tigerin kellon väri on hyvä, mutta siitä puuttuu yksi viisari. Se lilluu lasin takana.


Esikoinen itse sanoi nukkuneensa todella hyvin uudessa paikassa.

12 kommenttia:

 1. Aivan ihana sänky :) Kotipaikalla ois vaikka kuin noita vanhoja sänkyjä joista yhtä halajaisin tyssille - ei vaan taida mahtua millään portaikosta yläkertaan :( Onneksi en oo ainut jonka lapsella on MINImaalinen huone!

  Remontti-iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me jouduttiin suvilalla rikkomaan yksi sänky, että saatiin se yläkertaan. Kahteen osaan saaminen ei riittänyt.

   Poista
 2. Mä niin tykkään tästä huoneesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä aina ehdotan esikoiselle, että voisin muuttaa sen huoneeseen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Thank you Sole. Very black and white, but that's what the boys wanted.

   Poista
 4. Voi vitsi mikä huone, mikäs ihana keltainen sänky ja mikä tapetti....tykkään kovasti...:)

  VastaaPoista
 5. Ihanat väriyhdistelmät ja kalusteet!

  VastaaPoista
 6. Todella ihana tuo sänkynurkkaus!

  Miten muuten, onko vinkkejä Tori / Huutis -ostoksille? Käytkö tsekkaamassa säännöllisesti vai teetkö tästäiskuja silloin kun etsit jotain erityistä? Omissa hakusanoissani on varmasti jotain vikaa kun en koskaan löydä mitään mielenkiintoista. Meidän muutto alkaa häämöttää, joten yritän hioa strategioita että saataisiin uuteen kotiin hyvä sisus kohtuukustannuksilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Mä käyn kausiluonteisesti tosi usein. Huutiksessa nykyään vähemmän, olen keskittynyt Tori.fi:hin. En oikein jaksa huutiksen kuvioita. Haen monenlaisilla, vähän oudommillakin hakusanoilla. Nyt esim. katsoin pitkästä aikaa lapsen sänky, lastensänky, päästävedettävä sänky, jolloin viimeinen toi kiinnostavimmat tulokset.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!