maanantai 29. heinäkuuta 2013

Asuntomessuilla 2013

Poikettiin miehen kanssa eilen asuntomessuilla ihan ilman lapsia. Yhä peräänkuuluttaisin messuilla sitä, että messujen pitäisi olla paikka, jossa näkisi ja kokisi kaikkea uutta ja ennenkuulumatonta rakentamisen ja sisustuksen saralla. Messuilla kuitenkin tuntuu, että rakentajilla on yhteinen messuvarasto, josta kaikki hakevat samankaltaisia vaaleita keittiöitä, rullakaupalla kunttaa ja nappaavat omat Stalan ulkoroskiskatoksensa.

Me ei olla nyt ajateltu rakentaa (toivottavasti ei tule yllätyksenä), joten katseltiin eniten hanoja, kylpyhuoneita ja saunoja. Kylpyhuoneetkin olivat hyvin samankaltaisia keskenään, mutta saunojen materiaaleissa ja tyylilajeissa oli sentään hajontaa. Saunoja oli kaikenvärisiä mustasta todella vaaleaan puuhun ja kaikkia väriyhdistelmiä siltä väliltä. Kylppäreissä ja saunoissa olen sitä mieltä, että less is more eli en lähtisi yhdistelemään useita värejä ja tekstuureja. Sanoisin, että moni kiva kylppäri oli pilattu sillä, että oli valittu jonnekin poikkeavannäköinen kaakeli; suihkun taakse, saippuahyllykköön tai muualle. Rohkeasti yhtä ja samaa laajempana pintana on merkittävästi tyylikkäämpi. Sama juttu mustien saunojen kanssa. Rohkeasti vaan kokomustaa tai ei ollenkaan.


Kohteessa 1 oli tällaisia puisia ledikoukkuja keittiössä. Aika vekkuli idea.


On hauskaa, että pyörätelineissä on tapahtunut tuotekehitystä. Me tarvittaisiin kotipihalle teline, kun fillareita on enemmän kuin ihmisiä.


Jakkaran muotoilu oli vekkuli.


Vessassa hauska tekstitapetti.


Olen vähän koukussa tällaisiin lautaseiniin, mutta en oikein tiedä sopiiko se meidän kotiin.


Betoninen ruokapöytä.


Muutamassa keittiössä oli tällainen hauska työskentelysyvennys. Ja vaikka keittiö on vaalea, ovet ovat sentään puupintaiset.


Vinon katon alla keskellä huonetta oli suihkukoppi, jonka kolme seinää olivat lasista. Ja unidrain.


Tämä sauna oli kiva leveine vaaleine lautoineen kaikkien väriyhdistelmäsaunojen jälkeen. Seinätkin olisivat voineet olla samaa leveää lautaa. Ja aika pienihän tämä on, kuten lähes kaikki messujen saunat.


Simppelin tyylikäs keittiö.Tykkäsin tämän kylppärin tunnelmasta. On hauskaa, ettei sitä ole kaakeloitu kattoon saakka. Ikkuna on ihana. Tiilikaakelitkaan eivät ole ihan perussettiä. Ja takanani seisseet ihmiset sanoivat "ihan kuin vankilan suihku, ihan hirvee".


Tässä asunnossa erityistä oli taide.


Harmaata ja oranssia.


Minusta tämä mustikansininen keittiö oli yksi messujen hienoimpia ja persoonallisimpia! String-hylly on aina ihana, sileät ovet, eleetön valkoinen taso. Ei edes sinisyys häirinnyt. Hieno. Tämä on sellainen, jonka takia messuille kannattaa lähteä.


Samassa talossa pennimosaiikkia sekä valkoisena että sinisenä.


Ovelat vessan valaisimet!


Ava-designin sänky ja taas mustikansinistä seinässä ja vastavärimatto.
Kiva kodinhoito/vauvanhoitotila. Mustikansininen seinä ja samanvärinen pennimosaiikki. Kivaa.


Hauska hyllykkö tiskialtaan takana ja peitettävä allas.


Marmorista en välitä, mutta vasen seinä on kiva.


Pesumerkit ovat kiva yksityiskohta.


Tämä oli suosikkitaloni. Voisin muuttaa sinne vaikka heti.


Betonilattia. Kivan niukka, mutta värikäs sisustus.


Korkea olohuone ja paljon valoa.


Ja ihana ruokailutila.


Messujen puhutuin talo, Maja. Ja oli se hieno.


Ihana sisäkatto.


Mustaa, valkoista, puuta ja betonia.


Suloinen maisema oleskelunurkkauksessa.


Pihalla betonipöytä ja kiveys.


Villa Sisussa oli hienoja mustia yksityiskohtia.


Yöpöytä.


Eteisen valaisimet.


En muista oliko tämä keittiö vai kodinhoitotila.


Hauska viemäröinti.


Hieno seinäpinta.


Kiva suihkutilan katto.

18 kommenttia:


 1. Kiitos kuvista, kiva päästä vähän etämessuilemaan. Tuo metrolaattakylppäri oli melkein kuin meidän tämän kodin pikkuvessa ja minäkin tykkään. Ilmeisesti siis kaikki ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos sait vähän etämessuja. Ei olisi kannattanut matkustaa.

   Poista
 2. Näitä olikin mukava katsella!
  Paljon on blogeissa ollut kuvia messutaloista, mutta nämä kuvat olivat erillaisia...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A) kamera on rikki, ei voi zoomailla kuin tietyille etäisyyksille
   B) messuilla oli niin paljon sitä yhtä ja samaa, että nimenomaan yritin löytää asioita, jotka olisivat vähän perussetistä poikkeavia ja erilaisia (ja vielä hyödyttäisivät meitäkin - en tosin julkaissut kaikkia miljoonaa suihkuhanaa, jotka kuvasin messuilla myös...).

   Poista
 3. Mites sä noita sinisiä oot noin paljon kuvannu?!

  Me ei olla messuille tänä vuonna menossa eikä mua kaikkia kuvia katsellessa edes harmita. Joka kohde tuntuu tosiaan toistavan samoja juttuja eikä mitään uutta tunnu tulevan vastaan. Yhtään ahaa-elämystä en ainakaan ole kokenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pystyn olemaan objektiivinen ja sanomaan, että se mustikansininen oli hieno. Vaikka en mä sitä itselleni ikinä valitsisi. (Mustikansininen keittiö tasapainottaisi hienosti pussauskoppia, pitäisikö vaihtaa...?)

   Poista
 4. Luotan siihen, että sä olet bongaillut niitä kivoimpia juttuja, mutta tosiaan, aika pliisua. Mä tykkäsin ainoastaan tuosta vankilan suihkukopista, kivat pitkulat laatat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoin, näytti siltä kuin kaikki olisi haettu samasta varastosta.

   Poista
 5. Kiitos näistä, paljon sellaista mitä en ole muissa blogeissa tai lehdissä vielä nähnyt.

  En ole vielä koskaan ollut asuntomessuilla, tänä vuonna ajattelin, että oltaisiin voitu mennä kun kerran ollaan "rakentajia" ja sehän kuuluu silloin asiaan, mutta kun taloja on esitelty lehdissä ja niitä olen katsellut, nin ei sitten niin hirveesti olekaan tehnyt mieli mennä, varsinkaan kun lapset olisi pitänyt raijata sinne mukaan, niin kuitenkaan ei olisi saanut katsoa edes niitä joitakin kiinnostavia juttuja rauhassa.

  Maja näyttää inspiroivalta. Meillä oli Amsterdamissa kylppärissä vankilan suihkun kanssa aika samannäköinen laatoitus + yläosa maalattu. Tykkäsin siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos messuille menee suurin odotuksin, ei sieltä paljon saa. Sunnuntaina oli kuuma kuin hornankattilassa. Me jätettiin yläkertoja käymättä, jos alakerrat olivat tylsiä. Keittiöt ja saunat olivat pääsääntöisesti alakerroissa.

   Poista
 6. Olen itsekin miettinyt useina vuosina, mistä kummasta ne aina löytävätkin noin 30 samanlaista ihmistä/perhettä rakentamaan sen ajan muotitaloja muotisisustuksineen. Tai eivät aina: ennen asuntomessualueet olivat monimuotoisempia, oli rivi- ja kerrostaloja ja erilaisia omakotitaloja. Postasin aiheesta viime viikolla Hyvinkään messuhypetyksen alkaessa tökkimään.

  Mutta pihoissa on kivoja juttuja lehtien / netin perusteella: kiveä ja yksinkertaisuutta. Miilaik.

  Olet saanut otettua todella hyviä kuvia niinkin tasapaksunoloisista messuista. Kiitos virtuaalikierroksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että ihmiset ovat äärettömän varovaisia valinnoissaan, "ettei vaan kyllästytä". Mä taas luulen, että pitää ottaa kahdesta vaihtoehdosta se rohkeampi, ettei kuole tasapaksuuteen ja tylsyyteen.

   Poista
 7. Sininen (ja ruskea) on aina olleet mun suuria inhokkeja, niin sisutuksessa kuin vaatetuksessakin. Siksi olen ollut ihan ihmeissäni kun ole tuntenut outoa vetoa jo vuoden päivät mustikkaan/navyyn. Tälläkin hetkellä sininen demim-mekko päällä. Jo on aikoihin eletty! Yritän silti olla valitsematta uuteen kotiin mitään sinistä, edes tuon hienon mustikkakeittiön jalanjäljissä. En jaksa uskoa että kyseessä olisi omalla kohdallani mikään pysyvä muutos, pelkkä tilapäinen mielenhäiriö. Pelottavaa! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kyllä farkusta. Jotenkin en laske sitä väriksi vaan materiaaliksi. Haluaisin yhteen nojatuoliin farkkupäällisen!

   Mutta en kyllä taida kotiini päästää sinistä, ainakaan pussauskoppia enempää.

   Poista
 8. Mua harmittaa, ettei ehditty kiertää kaikkia messutaloja läpi. Karsittiin sitten suoraan ne ulospäin romanttisen näköiset pois. Teillä taisi olla rauhallinen messupäivä? Meidän kanssa samaan aikaan siellä oli miljoona muuta ja ei voinut rauhassa katsella ja kuvailla. Maja oli aivan täynnä populaa ja sun kuvassa ei näy kuin yksi ihmettelijä teidän lisäksi!

  Joo, aika tylsää. Pari kivasti sisustettua lastenhuonetta bongasin, mikä oli virkistävää niiden kaikkien vaaleanpunaisten ja -sinisten jälkeen.

  Ja kiitos vielä niistä sisäkattokuvista. Luulen, että se on meidän valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin hämmentyneen ilahtunut, etteivät lastenhuoneet olleet ihan kliseisiä vaaleansinisiä - vaaleanpunaisia. Vaan löytyi oranssi-harmaa-valkoista, harmaa-musta-limeä jne. Vähän jotain erilaista.

   Me käytiin melkein kaikki kohteet, miinus noin kaksi. Mutta ei käyty kaikkia yläkertoja eli nimenomaan lastenhuoneita jäi näkemättä ja kokematta. Hyvinkää oli sunnuntaina kuin hornankattila, tosi kuuma. Mutta messut olivat iltapäivällä aika rauhalliset.

   Poista
 9. Hei, kiitos mukavasta blogista :)

  Yksi asia häiritsee, varsinkin kun kuvia näin paljon kerralla. Kun sinulla on persoonallinen tapa kuvata vähän vinksinvonksin ja heikunkeikun, niin menee pää ihan sekaisin :D Ja kotona remppakuvissa aikaa kun hahmottaa, että hmmmm.. mitäs tämä nyt esittää :D mutta ainakin voi sanoa tunnistavansa sinun kuvat ja blogin helposti! Odotan innolla keittiön valmistumista ja niitä tasoja. Ei malta odottaa.

  Terv. Tessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. Kuvaan lähes aina kuvat oikealle kallellaan. Messukuvissa on poikkeuksia, kun yritin kuvailla ihmisten selkien takaa ja pienistä koloista.

   Kotona ei voi kuvata kovin laajoja alueita, kun aina yleensä kuvarajauksen ulkopuolella on paljon remontoimatonta pintaa. Ja olenhan muutaman kerran paljastanutkin todellisia kaaoksia.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!