keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Keittiön hana

Olen jotenkin tosi voimakkaasti sitä mieltä, että keittiön hanan pitäisi olla mieluiten Oras tai edes jotain muuta suht hyväksi tunnustettua merkkiä.


Minulle ehdotettiin edellisessä postauksessa Oras Cubistaa. Se on todellakin selkeälinjainen, mutta en oikein tiedä miksi en tykkää litteästä säätimestä, ja se on minusta vähän töppö. Siis lyhyt. Mutta tämä on ihan potentiaalinen ehdokas silti.


Oras Vienda on jostain syystä minulle mieluisampi, vaikka on muotoilultaan pyöreämpi ja epämääräisempi. Paitsi nyt kun katson näitä kahta alekkain, Cubista taitaa olla parempi.


Mutta eilen näin Ikeassa Ringskär-hanan. Jotenkin sen muotoilussa on kaikki kohdillaan, paitsi säädin saisi olla isompi, mutta sekin on nykyisellään oikeassa suhteessa muuhun muotoon. MUTTA voiko ihminen ostaa Ikean hanan? Ovatko ne kyllin laadukkaita. Hinta on alle satkun, takuuta on viisi vuotta ja muodot kohdillaan. Ja tämä sopisi yhteen sen tiskikonekytkimen kanssa. Uskaltaako vai ei? 

Muita ehdotuksia?


10 kommenttia:

 1. Vallinnan vaikeus johtuu runsauden pulasta...:D

  VastaaPoista
 2. Moi mökiltä,tohon hana-asiaan,me ostettin ensin vessaan ja suihkuun granan hanat,vanhan aikaisen näköiset,yksiote-hanat, halvat ja takuutakin mutta sekoitus on niissä jotenkin onneton ja vaihdettiin suihkun hana jo mitään.mutta Se on sitten lasten kans hankalampi kun on kaksiote-hana.keittiöön päätettiin sit heti maksaa laadusta ja otettiin kallis hana domus classicalta.aika saman näköinen kun Ikean hana muistaakseni.että en osaa neuvoa mutta tämä on meidän hanojen tarina. Ja betoni sekoitettiin porukoneella ja sen sementtivispilällä ja mies teki vanerista tason muotoisen altaan sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä jotenkin odotan, että joku antaisi synninpäästön Ikean hanoille...

   Poista
  2. Meinasin tulla antamaan synninpäästön, vaikken mitään Ikean hanoista tiedäkään. Hinta alle satku ja takuu 5 vuotta ovat minusta ihan pätevät perusteet silloin, kun kyseessä on noin nätti hana, joka ulkonäöltään voittaa mennen tullen kalliit laatuhanat.

   Poista
 3. Omaa kokemusta ei ole, mutta mitä täältä netin ja blogien ihmeellisestä maailmasta oon lukenu ajan mittaan, niin pääosin ikean hanoista ei oo kauheen hyviä kokemuksia. Alkaa vissiin vuotaa aika nopeesti tms. Putkimiesten painajaisia kuulemma :) Ei oikea paikka säästää siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on suvilalla kaksi ikean hanaa, ovat olleet ehkä 7 vuotta. Eivät vuoda, mutta liikkuvat paikoillaan.

   Poista
 4. Meillä on tuo Oraksen Cubista, tosinsiinä on sivussa vielä joku pesukoneen vedenkatkaisunappi. Erittäin toimiva ja hyvä hana, mutta ei ollut minunkaan eka valinta. Ostettiin joku muu hana, jonka olen jo autuaasti unohtanut ja se hajosi asennettaessa. Tuli kiire hommata uusi :)

  Kummasti on katse tottunut tohon Cubistaan ja nyt jo pidän siitä kovasti.

  VastaaPoista
 5. Minulla on keittiössä juuri tuo Ikean hana, mutta sen asentaneen mieheni mukaan ei ollut laadultaan aivan merkkihanoja vastaava (meillä muut uudet Hansgrohea) ja itse en pidä tuosta kahvasta. Kukaan vieras ei meinaa saada siitä vettä, kun se liikkuu sekä ylös, alas, että sivulle. Ylös kääntäminen säätää veden lämpimälle, alas kylmälle ja sivulle kääntäessä vettä saa hanasta, meinaa olla aika pyörittelyä aina ei-tottuneelle :D Lisäksi tuntuu, että se jotenkin roiskuttaa vettä, vaikka sitäkin yritettiin jo säätää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä googlailin eilen ihmisten kommentteja ja lisäksi luin tän ja vielä kun meillä ei ole ihan priimakokemus suvilalta, taitaa olla melkein parempi, että valitaan Orasta.

   Poista
 6. Meillä oli vanhassa talossa keittiössä sellainen Oraksen hana, missä oli pesukoneliitäntä ja hanan sisältä tuli vedettäessä letkua lisää, taisi olla Aventa. Ison altaan kanssa se oli ihan ehdoton yhdistelmä. Sai suihkuteltua esim. isoja vaaseja ja uunipellejä. Olin todella tyytyväinen. Ei vuotanut tmv. Nyt uuteen keittiöön tulee myös Oras, La Cucina Alessi, on vaan niin kaunis. Alessia meillä oli edellisessä kodissa muualla, ja niihinkin olin erittäin tyytyväinen.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!