tiistai 2. heinäkuuta 2013

Keskiaikaisessa Turussa

Lähdimme sunnuntaiaamuna kohti Turkua. Ensimmäiseksi ajelimme Turun linnaan, pikkuritarikierrokselle. Se oli mainio lapsille suunnattu opaskierros lisäaktiviteetteineen. Kierroksen päätteksi lapset lyötiin ritareiksi.

Jatkoimme päivää keskiaikaisilla markkinoilla Vanhan Suurtorin ympäristössä ja kävelimme sitä samaa Luostarin Välikatua kohti Aboa Vetusta, joka näkyy myös museossa lattian alla. Olemme miehen kanssa molemmat opiskelleet Turussa ja nämä nurkat ovat niitä minun reviirejäni. Markkinoilla oli paljon varsin vakuuttavaa keskiaikaa, mutta sitten myös varsin paljon ihan perus käsityöläisiä. Lapsille oli elämys nähdä vartaassa paistettu kokonainen sika tai syödä paistettuja omenoita.

Me olimme ajatelleet ajella illaksi joko kotiin tai suvilalle, mutta sitten päätimme ihan ex tempore käydä Caribiassa kysäisemässä olisiko kuusihenkiselle perheelle yösijaa. Ja saimme kaiketi jonkinlaisen sviitin. Parisänkymakkari, vuodesohvaolohuone, poreallaskylppäri ja vielä juomia ja kylpylöiminen sekä aamupala samaan hintaan. Kylpylöitiin kahdesti.

Käytiin maanantaina polskuttelun ja aamiaisen jälkeen Turun Ekotorilla ja Emmauksen kirppiksellä. Sitten vietiin lapset seikkailupuistoon. Lopuksi ihan käytännön pikkushoppauskierros skanssissa ja kotiin. Ihan sellainen olo kuin oltaisiin oltu pitkällä lomalla.Linnassa ei saa kuvata salamalla tai kolmijalalla. Koetin räppästä muutaman kuvan, tällaisin tuloksin. No eipä ole loukattu ritariksi lyötävän lapseni tahi kuningattaren yksityisyyden suojaa...


Jättisaippuakuplat olivat yksi päivän kohokohdista.


Ihan rannassa on muutama narri.Turussa on itseasiassa tosi paljon kauniita vanhoja taloja.


Kupittaan seikkailupuistossa leikkialueen pensaskasvina on käytetty nokkelasti punaviinimarjaa!

2 kommenttia:

  1. meidän leikkipihassa korvattiin muutama vuosi sitten osa ruusupensaita mustaviinimarjapensailla. niitä ruusuja kukaan jaksanut hoitaa ja marja-aikaan lapset tyhjentää puskat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muistinkin, että olit puhunut siitä. Ihan älyttömän viisasta!

      Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!