keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Mitä me opimme?

Eilinen venähti aika pitkäksi. Lapset syöttivät itse itseilleen iltaruuan/iltapalan ja siivosivat huoneensa, pihan ja keittiön. Ja laittoivat itsensä nukkumaan. Me miehen kanssa oltiin kuin murjaanien kuninkaat, rautaoksidi meni kaikista vaatteista ja hanskoista läpi. Päätimme päivän korkkaamalla samppanjapullon, jota olemme säilytelleet pitkään. Betonitasojen tekeminen oli jotenkin iso etappi koko keittiö- ja talon remppaprojektissa. Oltiin täysin tuntemattomalla maaperällä.Mitä opimme?
- olisi varmaan kannattanut tehdä aiemmin koe-erä betonia, ja testailla rautaoksidin määrää ja siis hakea sopivaa väriä
- veikkaan, että noin 6% rautaoksillikaan emme saa vielä niin tummaa kuin halusimme
- vasta viimeisessä betonierässä notkeus taisi olla oikea, aluksi luimme veden lisäysohjeita liian kirjaimellisesti
- en ole ihan varma vibrasimmeko kylliksi, ihan lopussakin tuli vielä muutama iso kupla pintaan (tason pohjapuolelle onneksi)
- betoni ja väri pölisevät hurjasti, kannattaa huolella miettiä missä myllyä pyörittää (meillä pyöri pihalla, mutta tuuli pöläytti muutaman kerran aika kunnolla)
- betoni kannattaisi tehdä suht pieninä erinä, siitä saa tasaisempaa (mutta toisaalta meitä huolestuttaa, että ovatko erät erivärisiä keskenään, vaikka yritimme olla suht tarkkoja)
- emme oikeastaan tienneet kannattaako väri sekoittaa kuivaan aineeseen vai veteen, teimme molempia
- olisi varmaan pitänyt aloittaa vähän pienemmästä asiasta kuin kolmesta isosta tasosta...

No, nyt vaan odotellaan ja toivotaan parasta. Kaikesta huolimatta sanon, että jos pitäisi tehdä tasoja toistekin, tekisin. Ja uskon, että se menisi merkittävästi nopeammin ja helpommin kun nyt on treenattu. Meillä varmaan kaikkein pitkäkestoisin osa oli muottien tasapainottaminen vaateriin, siinä meni KAUAN.

Hinnasta. Sementti maksoi varmaan alle satasen, rautaoksidin kanssa vähän yli. Vibran vuokra oli 27 euroa. Mylly saatiin lainaan naapurista. Raudoituksen hintaa en osaa sanoa, ehkä satasen jommalla kummalla puolella. Tasojen hinta on siis joitain satasia. Kallein osa on muottien vesivaneri, mutta ne mies kierrättää kompostiksi tämän projektin jälkeen eli koko hinta ei kaadu tälle projektille. Päästiin kyllä edullisesti. Verrattuna keittiökaupan tasotarjoukseen. Nyt sain keittiökaupan tasorahalla sekä saarekkeen että betonitasot.

2 kommenttia:

  1. Jään jännityksellä odottamaan (hienoa) lopputulosta :)

    VastaaPoista
  2. Olitte ansainneet tuon päivän jälkeen skumppanne...:)

    VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!