sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Olohuone II

Tässä tämä nyt jatkuu. Mies on repinyt melkein koko lattian, vain puukuitulevyjen kokoinen paikka on jäljellä. Pitää siirtää puukuitulevyt jonnekin. Osa menee olkkkarin ulkoseinään, osalle pitää löytää uusi koti taas vähäksi aikaa.

Minä olen irroitellut paneeleita ja numeroinutkin, jos vaikka päätyvät jonnekin takaisin. Osa paneelista on todella kuivaa ja haperoa. Oven vierusnurkan puulaatikko oli jotenkin ummehtunut. Sieltä tuli sellainen kostean haju ja pinkopahvin alareuna oli vähän pehmeä. Hirret olivat kuitenkin ihan kovat eikä nurkka näytä mitenkään pahalta. Kuivukoon nyt rauhassa.

Seuraavana ohjelmassa on loppu lattia, kaikki paneelit, seinäpahvin irrottaminen, uuden oviaukon tekeminen (ainoa uusi oviaukko, jonka joudumme tekemään). Löysimme varastosta vielä yhden alkuperäisen oven (se on varmaan ollut lasiverannan ja eteisen välinen ovi), laitamme sen olohuoneeseen uudeksi oveksi, koska olohuoneessa on muitakin samannäköisiä ja taas lasiverannan päässä taloa ei ole. Lasiverannan ja eteisen väliin haluan pienen lasi-parioven, nyt siinä on joku 60-luvun tai jopa 70-luvun lasiovi, joka ei mene kunnolla kiinni eikä sovi tänne ollenkaan.

Mies yrittää aikatauluttaa sähkö- ja putkimiestä ja meidän pitää nyt vihdoin valita se lämmitysjärjestelmä. Tänään olemme eniten maakaasun kannalla. Katsotaan mitä sitten huomenna... Tärkeä kysymys: Minkälaisia pattereita olette laittaneet vanhoihin taloihin ja mistä olette ne löytäneet? Minusta kaikki näyttävät luonnottomilta täällä, mutta jotain on laitettava.

Vierashuoneprojekti on seissyt keittiöprojektin ajan. Nyt siellä pitää laatoittaa lattia, laittaa suihkuun se pinnoite, tapetoida ja maalata seinät (tapettia ei riitä joka seinään). Taidamme siirtää olohuoneen ensopahvin (tai mitä se nyt onkaan) sinne vierashuoneen vessan seinään maalin ja tapetin alustaksi. Vierashuone pitää pinkopahvittaa loppuun, lattia maalata, seinät tapetoida. Sinnekin pitää asentaa sähköt.

Kun vierashuone ja keittiö ovat valmiit, me taidamme taas hypätä sivupolulle ja aloittaa nykyisen keittiön - oman tulevan makuuhuoneemme repimisen. Nyt nimittäin kun tiskaa, lattia tiskipöydän edessä tuntuu kummalliselta jalkojen alla. Ja talon alla käydessä keittiön lattiassa oli vikaa. Voi olla, että tämä on kiireisempi kuin kylppäri! Ja kun saamme itsemme muutettua tähän nykyiseen keittiöön, meidän huoneessamme voi säilyttää kaikkea tai jopa pienimmät henkilöt voivat muuttaa sinne väliajaksi!

Mies lähtee ensi viikolla turneelle hakemaan Wanhan Wallankumouksesta ikkunoita, jotka eivät mahtuneet meidän omaan autoon, Antiikkiverstas Wilmasta sähkötarvikkeita, lisäksi ne komenronovet, jotka kuvittelen ostaneeni ja suvilalta kahdet pariovet ja pari valaisinta. Mies vuokraa auton tätä turneeta varten. Minä menen TÖIHIN.


Tätä kirkasta sinistä löytyy joka paikasta. Se on samaa, jota ovat olleet myös ovet ja ikkunanpuitteet ja siihen totisesti taidamme palata. (Vaikka minä inhoan sinistä.)


Olohuoneen parioven yläpuolella on tällainen ikkuna. Ulkona vaan katon lippa ulottuu niin pitkälle, että ikkuna ei paljon valaise.


Taas sinistä.


Lauantaina teimme banoffeeta ekaa kertaa ikinä remontoinnin lomassa. Minulle liian äkkimakeaa, vaikka en sokeroinut pohjaa, banaania tai kermaa. Kannattaisi varmaan kokeilla puolukoista tai punaviinimarjoista ensi kerralla.


Olkkarin lattiassa on kaikenlaisia läikkiä. Kyllä mietityttää mitä siinä on ollut tai mistä läikkä on tullut.


Osa lattiasta on todella mustaa, ihan kuin poltettua.


Mistä nämä raidat ovat tulleet?


Tässä on minun projektinurkkani. Lattian kaunis rakenne näkyy hyvin. Ja alkuperäinen väri. (Vähän tuntuu synniltä sutia sitä melkein valkoista, mutta yritän olla ajattelematta.)


Nurkan pinkopahvi näytti tältä ja paneeleiden alareunakin vähän. Mutta hirret olivat kunnossa.


Nurkan hirret.


Nurkan hirret ja tässä näkyy millaisia ovia olohuoneessa on.3 kommenttia:

 1. Voi vitsi mitkä ihanat ovet viimeisessä kuvassa!
  Tulee teille kaunista....)

  VastaaPoista
 2. Meillähän on sit peräkärry, jota saa tarvittaessa lainaksi (tosin ei kovin pitkäksi aikaa, kun se on meillä aika aktiivikäytössä just nyt).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole vetokoukkua. Autoon mahtuu aika paljon kaikkea (kuten Tomelilla), mutta ne ikkunat eivät mahtuneet ja todennäköisesti myös komeronovet ovat liian korkeita.

   Kiitos tarjouksesta!

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!