lauantai 20. heinäkuuta 2013

Olohuoneprojekti

Meillä on nyt sitten menossa olohuoneprojekti. Mies purkaa lattiaa. Muovimatto on sairaan tiukassa ja mies saa hikipäässä raapia sitä pois petkeleellä. Levyjen irroittaminen on asteen helpompaa. Joku on taas purkanut vihansa keskelle lattiaa ja siellä on hurjat kuopat. Emme osaa keksiä miksi.


Alun perin puunvärisessä paneloinnissa on matkan varrella ollut aika monta väriä. Keräämme paneloinnin talteen, mutten ole ihan varma tuleeko se takaisin olohuoneeseen, vaikka kuuluukin perusvarustukseen. Tai jos palautuu, ehkä vain yhdelle seinälle.


Harmaa seinän ja lattian rajalla on iso harsomainen seitti.Lauta oli kauniisti kulunut.


Mies taistelee petkelen kanssa.


Raivokuopat. Lattia on muuten suht ehjä, mutta melkein keskellä on tällainen raivokuopasto. Olisiko joku kaapinut lattiasta jotain pois? Lahoa? Jotain lattialle kaatunutta ainetta?


Seinässä on tällainen erikoispintainen pinkopahvi tai ensopahvi mikälie. Siinäkin on monta maalikerrosta, viimeinen ei ole kaunein. Yritetään varmaan irroittaa se suht ehjänä, vaikka tähän huoneeseen se ei varmaan enää palaa.


Irrotettiin oven vuorilaudat.


Ja purettiin nurkassa oleva puulaatikko. En olisi sitä halunnut purkaa, mutta se on tehty vasta tämän levytetyn lattian päälle. Lattiaa ei saa purettua poistamatta puulaatikkoa. Ja siellä oli kaikenlaista roinaa ja mies totesi, ettei se ole käytännöllinen, kun hänkään ei ylety pohjalle. Nurkkaan saa nyt vaikkapa jonkin hyllykön tai kaapin.


Taitaa olla, että joudutaan myös purkamaan oven tuulikaappi, sekin on rakennettu lattian päälle. Voi olla, että se palautetaan paikoilleen. Tai sitten viereiseen huoneeseen. Tai jotain.

Betonitasot olivat vuorokauden jälkeen suht kovat. Nyt ne ovat muovin alla ja suihkuttelemme niitä päivittäin. Ensi viikolla muovit voi ottaa pois ja varmaan samoihin aikoihin muotteja voi vähän purkaa.

Minä olen nyt urakoinut 4-5 Ikean kassillista vanhoja sisustuslehtiä. Yhden kassillisen olen luovuttanut edelleen, huomenna tulee yksi hakija, katsotaan mitä sitten vielä jää. Jonnekin nekin pitää lykätä. Minulle jäi itselleni pari pientä pinoa kotiin ja yhden pienen Ikean kassillisen vien suvilalle. Löysin lehtiä, jotka ovat muuton aikaan olleet aika uusia enkä ole niitä koskaan lukenut kunnolla. Suvilalla on varmaan joskus aikaa.

Bemzistä tuli ensimmäiset viisi kangasta. Eivät oikein puhutelleet. Ei edes se turkoosi, jota olin miettinyt. Täytynee tilata vielä toinen erä. Se näytepalan koko on liian pieni kuviollisiin kankaisiin, siitä ei saa oikein käsitystä. Olen nyt aika varma, että jatkamme valkoisilla sohvilla, mutta yksi nojatuoli saa jonkinlaisen värikkään päällisen.

Nämä voisivat olla potentiaalisia, kun se turkoosi ei ollutkaan kiva:
2 kommenttia:

  1. Meillä mies aloitti ikkunanmaalaus brojektin. Tänä kesänä olisi tarkoitus nuo eteläpuolen ikkunat maalata ja ensi kesänä jatkaa muut...olisi tehty kaikki kerralla, mutta mun se inspis iski vasta nyt...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on melkoinen projekti sekin. Me ollaan suvilalla kunnostettu yksi (1) ikkuna, se joka kurssilla aloitettiin 10 vuotta sitten. Muut odottaa yhä...

      Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!