lauantai 17. elokuuta 2013

Kriisi

Mä olen piirtävinäni sähkösuunnitteljaa varten pohjapiirrokseen paikkoja, jossa tarvitsemme sähköä. Samalla sovittelen keittiö-olkkarin kalusteita paikoilleen. Huone on melkein 60m2 (56 ja rapiat, jos ollaan tarkkoja) ja silti meinaa tila loppua.

Suurin ongelma on, että ruokaöytä ei mahdu suunnittelemalleni paikalle suunnittelemaani asentoon. Jos pöytä on pitkittäin pönttöuunien välissä, kumpaankin päähän jää vain 60 cm, joka tarkoittaa, ettei päätypaikalla kunnolla mahdu istumaan ja sen lisäksi talvella, kun pitää laittaa pökköä pesään, ei mahdu pyllistelemään.

Miten sen voisi ratkaista? Pöydän voi tietenkin laittaa pitkittäin, mutta sitten se syö olohuonetta. Tai me voidaan kaivaa esille se tyylihuonekalupöytä, joka on tulossa saliin. Se on pienempi, muttei yhtään samaa tyylilajia muiden kalusteiden kanssa. Eikä ehkä edes tyylikkäästi eriä vaan häpeilemättä riitelee ja on outo.

Pähkäilin murhetta jo Facebookissa ja ystäväni onnistui muistuttamaan, että olin kokonaan unohtanut suunnitelmasta nojatuolin. Hups. Ja lisäksi en ole vielä keksinyt paikkaa yhdelle vitriinille, jonka myös olisin halunnut olkkariin. Voisikohan talon laajennusulokkeelle saada rakennusluvan pikaisesti, koska tila ei riitä rouvalle?


Olen piirtänyt isoimmat kalusteet punaiselle paperille ja sovitellut niitä paikoilleen. Tuo yksi kaappi ei tule oven päälle oikeassa elämässä vaikka kuvassa tuleekin, tarkistusmittasin sen, koska jo silmämitta kertoo, että se mahtuu. Vaikka uunit ovat ihanat, ne myös hankaloittavat sisustusta, koska on oltava jonkinlainen kipinäetäisyys ja lisäksi vielä puiden lataamistila. Lisäksi olohuoneessa on se pussauskoppi ja paljon aukkoja, ovia ja kaikkea muuta huomioonotettavaa, että homma on haasteellinen. 

No kai tämä tästä. Sähköt olen käynyt läpi. Nyt pikainen sähkösuunnitelma ja äijä hommiin. Eilen kävi LVI-kaksikko katsastamassa lämmitysjärjestelmäasioita.

4 kommenttia:

 1. Syventymättä ongelmaasi sen kummemmin heitän esiin ajatuksen: mites olis, voisiko ruokapöydän laittaa tilaan vinosti eli diagonaaliin?
  Olen nähnyt muutaman tällaisen asettelun, kun tilaa ei ole ollut riittävästi ja kuitenkin on haluttu pitkä pöytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvia kokeilin (aikaisemmissa kodeissa on ollut), mutta jotenkin tähän tilaan en osaa.

   Poista
 2. Voisiko pöytä olla kiinni saarekkessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa pöydän pääty voisi olla, mutta sivu ei.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!