maanantai 12. elokuuta 2013

Lämmitysasioita

Me oletetaan, että Gasum is the answer, lähinnä koska joku on jo rakentanut maakaasujohdon tuohon muutaman metrin päähän. Liittyminen ei ole hillittömän kallista. Kattila pitää joka tapauksessa hankkia, samaten lämminvesivaraaja. Ja patterit.

Kattila olisi Oertli. Lämminvesivaraaja samoin. Kai 300 litraa riittää? 3 suihkua ja kylpyamme.

Patterivaihtoehtoja taitaa olla kaksi. Delta Laserline Purmo ja Itulan Zehnder pylväspatteri. Laskettiin, että tarvitaan 12-14 patteria. Alla kaksi eri merkkistä patteria. Yllättävän samanlaiset.

Poistin pattereiden hintalaskelmat. Olimme laskeneet väärin, koska hinnastossa ei selkeästi ilmoitettu mitä hinta koski. Hinta oli PER JAE ja sitten piti tietää montako jaetta patterissa on jne.Meidän on tarkoitus ottaa tämä toinen lämmitysjärjestelmä vain peruslämmön ylläpitoon, varsinainen lämmitys tapahtuu pönttöuuneilla (9 kpl).


Joten: Speak now or forever hold your peace! 
Nyt on aika kommentoida meidän lämmitysajatuksia, mitään ei olla vielä tilattu. 
Suosittele, hauku, kommentoi!
9 kommenttia:

 1. En osaa mitään suositella,kun itsekään ei vielä tiedetä mihin kallistutaan. Nykyisessä asunnossa me lämmitämme puilla ja sähköllä. Toimii. Sähkölasku on ihan älyttömän pieni, kun talo lämpeää pelkillä puilla. Ja meidän 80-luvun talossa on vain leivinuuni ja takka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IRL porukka on puhunut kaukolämmön ja maalämmön puolesta.

   Poista
 2. Mietin tuota 300l lämminvesivaraajaa, en kyllä tiedä yhtään minkä kokoisia ne yleensä on ja miten toimivat, mutta eikös isoon kylpyammeeseen mahdu se 300l vettä kerralla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun yksi kaveri myös sanoi, että onkohan 300 litraa tarpeeksi... Ja nyt meillä on se noin 60 litran varaaja. Siitä loppuu lämmin hoitoainevaiheessa. Käsintiskauksessa ehtii tiskata noin kaksi kuivaustelineellistä.

   Poista
 3. Kokemuksia ei ole kuin kaukolämmöstä (josta tykkään mm. kun ei tarvitse lämminvesivaraajaa), mutta ajattelin ihastella noita patterimalleja! Kiva, että noinkin sopivia on tarjolla!

  t. Undine

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän kivoja uusia pattereita. Periaatteessa haluaisin vanhoja, mutta niiden huoltaminen käyttökuntoon taitaisi olla melkoinen urakka, ne taitavat olla uusia kalliimpia ja kuitenkaan ei löytyisi montaa samanlaista ja kokojen sovitteleminenkin olisi varmaan haasteellista. Kyllä taidetaan uusilla mennä.

   Poista
 4. Hei, teillä on iso perhe, ja jossain vaiheessa saattaa suihkuvettä kulua. Itse ehdotan miettimään jopa kuution kokoista varaajaa, mutta kaikki riippuu tietysti tottumuksista ja vähemmälläkin varmasti pärjää.

  VastaaPoista
 5. Hei, Käyttöveden tarve maksimissaan on 288l/10min. Tuolloin 300l:n varaaja on OK. Kondenssikattila on hyötysuhteeltaan erinomainen ja monipuolisen automatiikan ansiosta erilaiset lämmitysjärjestelmän ohjaukset voidaan toteuttaa suoraan kattilasta. Ei siis ulkopuolisia lämmönohjausjärjestelmiä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista. Nyt odotellaan hintoja.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!