lauantai 31. elokuuta 2013

Satavuotias lattia

Olohuoneen lattia pussauskopista (eli siis sisäänkäynnistä) on himpan huonossa kunnossa ja vaihdamme vajaan neliön lattiaa. Timpurimme toi uusia (vanhoja) lautoja ja paikkaamme lattian.


Mutta katsokaa kuinka hyvässä kunnossa yli satavuotiaat lattialankut ovat! Kuvassa näkyy myös erikoinen rimapontti eli laudat ovat kahdella naaraspontilla ja ne yhdistetään irtorimalla. Lattia on myös poikkeuksellisen paksu.


Lattiassa on päälimmäinen kerros hienoa hiekkaa ja sen alla sahanpurua, kaarnaa ja sammalta.


Oven luona on jo ensimmäinen uusi lauta.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihan uskomatonta, kun katkaistiin laudat, sisus oli kuin uutta.

   Poista
 2. Meillä on ihan samanlaisia lattiaprojekteja vireillä. Vanhojen lankkujen alta löytyy yleensä ihan priimakuntoinen alapohja kuivine täytteineen. Ja jos jossain kohtaa on tullut vettä, on yleensä syynä ollut, että katto on vuotanut sen verran paljon, että lattian läpikin on päässyt kosteutta. Tai hirsiseinän vierellä on tullut seinän kautta tai rikkinäisen ikkunan kautta.

  Sinulla on kinnostava blogi, jään seuraamaan talonne kunnostusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa!

   Lattia on hyvässä peruskunnossa, tämä ainoa huonompi kohta oli oven luona. Lisäksi joku on runnonut lattiaa ja siinä on tosi syviä kuoppakeskittymiä, joita olen paklaillut.

   Poista
 3. Onpa erikoiset nuo pontit. Ja onpa ihan saman värinen tuo edellisessä postauksessa näkyvä allaskaappi kuin meilläkin!

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!