perjantai 20. syyskuuta 2013

Operaatio puutarha, päivä 4

Tässä eilisen saldo. Kun tulin töistä eilen, oli liian hämärää kuvata. Olen kyllä todella iloinen, että otettiin ammattilaiset hommiin. Itsetehtynä homma olisi edennyt tosi hitaasti, oltaisiin varmaan tehty myös turhaa työtä ja koko homma olisi ollut melkoista räpellystä. Kaikki varsinaiset kukkapenkkihommathan jäävät omalle vastuulle joka tapauksessa, puutarhureiden homma on lähinnä maisemoimista, nurmikon perustamista, aitaamista ja isojen puiden istuttamista. Me voidaan sitten itse pipertää aikanaan.

Ammattilaisten vastuu omasta työstä näkyy myös siinä, että olivat siistineet metrin verran myös rajanaapurin puolta.


Vasemmalle jää vähän vanhaa nurmea. Lippusiiman kohdalle tulee tällä puolella kuusiaita. Mustan mullan kohtaan tulee uutta nurmea. Mukulakiveykselle saadaan ruokaryhmä tai joku oleskelualue.


Nämä kaarevat alueiden rajaukset ovat ihania!


Vasempaan reunaan tulee pihatietä. Olisipa sielläkin ollut mukulakiveä, ei ollut. Täytyy miettiä pintamateriaali. Oikealle tulee ruohoa.


Oikean reunan multavalli on kuusiaidan paikka. Piharakennuksen eteen jää mukulakivi ja betoni.


Mukulakiveys ja sisäänkäynti toisesta suunnasta.


Kepin kohdalle tulee puu. Ja lippusiiman kohdalle aitaa.


Piharkennuksen toinen puoli näyttääkin tältä. 


Tästä taitaa tulla meidän ensi joulun joulukuusi, se on vanhan ja uuden puutarhan rajalla. Sen takana oli aiemmin verkkoaita.


Lasiverannan seinustalla on syksy. En millään raaskisi repiä villiviiniä kokonaan pois, vaikka tiedän, ettei se ole talolle hyväksi. Tästä kuvasta tulee mieleen se viimeinen kerta, jolloin kävimme fiilistelemässä talolla purettuamme sen ensimmäisen kaupan tästä kodista. Oli lokakuu kaksi vuotta sitten. Kiersimme taloa ja viipyilimme huoneissa jättämässä hyvästejä.

Puutarhurit pitävät tänään vapaata. Niin mekin lasten kanssa. Mies on töissä.

11 kommenttia:

 1. Oi, teille tulee ihan kartanomainen puutarha, ja näen myös slaavilaista runollisuutta.

  VastaaPoista
 2. Hieno kivetys ja ammattilaiselta tuo käy nopsaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka oltais miehen kanssa vuokrattu joku puutarhuroimiskone, oltais oltu hitaita ja yritetty ja erehdytty miljoonaan kertaan.

   Poista
 3. Hienoja muotoja todellakin, ja kaiken kruunaavat nuo vanhat kivetykset. Seuraan niin mielenkiinnolla, kun minulle ei oikein parempaa voi olla kuin vanha pihamaa ja sen kunnostaminen :)

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kieltämättä kävi mielessä, että nykyinenkin puutarha olisi samanlaista tehoiskua vailla, mutta ehkä sitten lottovoiton jälkeen tai eläkkeellä.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tuosta tulee taatusti hieno. On erittäin fiksua vauhdittaa työn etenemistä ammattilaisten panostuksella juuri sellaisissa kohdissa, missä itse tietää olevansa vähän heikommilla jäillä esimerkiksi vauhdin suhteen - vaikken yhtään epäile kykyänne ottaa puutarhaakin haltuun tarvittaessa!

  VastaaPoista
 6. Oletteko vakuuttuneita, että villiviini haittaa seinää? Oman kokemukseni mukaan se voi jopa suojata seinää, viinin alla seinä oli siistimpi kuinsiellä mihin aurinko esteettä porotti. Kyse etelänpuoleisesta puuverhotusta seinästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se valitettavasti taitaa haitata. Villiviini kasvaa helposti laudoituksen läpi tai ujuttautuu muuhun rakenteeseen. Olen ihan omin silmin nähnyt rakennuksen, joka oli saanut aikamoisen vesivaurion, kun sisäänkaavaneen villiviinin oksaa pitkin oli pitkän aikaa valunut vettä sisään rakenteisiin. Vaikka se on vain sadevettä ja pieni aukko, murheesta voi tulla iso.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!