keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Ei jaksa odottaa valmista

Sähkömies oli täällä alkuviikolla ja eilen kotiintullessa uuden keittiön uunien kellot vilkuttivat kodikkaasti nollaa. Ja työmaavaloon saattoi ottaa sähköä keittiön pistorasiasta.

Tänään ollaan miehen kanssa puuhailtu pieniä juttuja. Mies on laitellut listoja ja minä olen paikkamaalaillut. (Ei enää koskaan maalia, jonka kuivumista pitää odottaa 4 vrk.)

Yhdestä hollanninvalaisimesta puuttui pikkuruinen osa. Laitoin sinne viestiä ja uusi osa on jo matkalla.

Tässä yksi maistiainen keittiöstä (vaikka yritän pantata kuvaamista siihen saakka, että keittiö on valmis):
Tässä arkirealismia. Joku ennen meitä on purkanut eteisen kattoa, siellä on ruskeaa paperia tilalla. Lattia on käsittelemätön ja likaantunut. Hirsiseinästä on otettu pinkopahvit pois. Päätyseinän edelliset asukkaat ovat laudoittaneet. Ovi on taloon ihan liian uusi. Siihen meillä on jo uusi tai siis merkittävästi vanhempi pariovi. Vasemman seinän koulunaulakko siirtyy oikealle puolelle, kunhan suljemme kulun vanhaan keittiöön. Sitten saadaan vasemmalle jotain kaappejakin. Kuvan oikeassa reunassa kurkistaa vessan ovi, ovessa ihana sabloonakukka, joita paljastuu täältä kaikkialta. Joku on ollut vauhdissa... Ja tietenkin arjen kaaos ja eriparimatot.

Hei, haluaako joku ostaa meiltä nykyisen keittiön? 50-luvun kaappeja, osa paremmassa kunnossa, osa ei. 50-luvun tiskipöydän. Hienon melamiini (?) tason. Keraamisen lieden, joka toimii moitteetta, paitsi yksi levy. Kuvia on täällä. Eikä mulla ole aikomusta tehdä mitään bisnestä keittiöllä, voin vaikka vaihtaa sen johonkin tarpeelliseen asiaan.

15 kommenttia:

 1. Voi kun teillä on tulossa siellä aurinkoinen keittiö! Ihku! Ja kyllä tuon eteisenkin kanssa jaksaa odottaa, kun on sitten tulevina vuosina jotain ihanaa tulossa. Teillä on kuitenkin suht toimivat eteinen nytkin! Huom, yritän tässä tsempata. :)

  VastaaPoista
 2. Odotanpa mielenkiinnolla keittiön valmistumista. Raikas siitä ainakin on tulossa. Rohkea ja hieno tapettivalinta! Arkirealismi on niin tuttua :) Sitähän se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken jo raivattiin kamoja pois. Mutta aika monta yksityiskohtaa pitää vielä tehdä ennen kuin se on valmis.

   Poista
 3. Meillä on tarvetta keittiölle, mutta ehdittiin jos ostaa yksi pitkä pätkä toiselle seinälle ylä- ja alakaappia ja nyt tarvittaisiin enää max 110 cm leveä yläkaappi ja yksi yksittäinen alakaapin pätkä allaskaapiksi tiskikoneen viereen. Mutta teillä ei ilmeisesti yläkaappeja ole tarjolla? Tai yksittäistä pikkukaappia alakaapiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkaapit on hyödynnetty suvilalla. Laatikosto on ainoa yksittäinen elementti. Mielellään löytäisin yhden kodin, jonne koko setti päätyy.

   Poista
 4. Tai kyllähän me tarvittaisiin myös kodinhoitohuoneeseen noita kaappeja, mutta tällä hetkellä ei ole kyllä yhtään tilaa, mihin varastoida ne odottamaan sitä remonttia :/

  (laitoin jo väärään postaukseen kertaalleen tämän kommentin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieti vielä. Me aletaan purkaa 2-4 vkon sisällä. Ehkä.

   Poista
  2. Pitää tuumata, jos ne saisi jonnekin muualle väliaikaisesti varastoon.. Autotallissa ne muuten pärjäisi helposti sen aikaa, mutta siellä on ne entiset ja se on täynnä kaikkea remontissa tarvittavaa osaa ja romua. Ja autokin pitäisi talveksi saada sisään :D

   Meillä aletaan laittamaan keittiötä joskus kevään puolella. Ehkä.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää keittiön makupalat! Ja tuo arkirealismi, niin tutun ja kotoisan näköistä :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos. Miten musta tuntuu, että oot sanonut sen ennenkin? ;)

   Poista
 7. Hei, missäpäin maailmaa asuittekaan? Voitaisiin myöskin harkita keittiökaappeja.

  VastaaPoista
 8. Uudellamaalla. Rouva Vattu taitaa olla vähän niin kuin ekana jonossa, mutta jos hän ei tarvitse niin mielellään.

  Liesi kuuluu siis kauppaan. Ja osa kaapeista on paremmassa kunnossa ja osa melko huonossa.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!